Przepisy z cukrem
Kolorem zielonym zaznaczono cukier
Ciasto biszkoptowe:
6 jaj
6 łyżek mąki
6 łyżek cukru waniliowego
Krem:
300g masła
200g cukru
50g kakao
6 jaj
aromat waniliowy
Glazura z karmelu:
100g cukru
50g masła
150ml wody
500g zmiksowanego miąższu dyni
500g zmiksowanych renklod lub węgierek
kawałek drobno posiekanego kłącza imbiru (1 czubata łyżeczka lub więcej)
1kg cukru żelującego
1 puszka moreli
800g miąższu dyni pokrojonego w kostkę
800g cukru żelującego
1/3 torebki cukru waniliowego
30ml rumu
dojrzałe banany
miąższ dyni
cukier
1,5kg kabaczka
1 duża cytryna
ok. 1kg cukru
7g mielonego imbiru
2kg dyni
500g cukru
1 szklanka octu
1 szklanka wody
kilkanaście goździków
dynia
sok z cytryny
kieliszek araku
2 funty cukru
1,5kg cebuli
1,5kg papryki
5 ostrych papryczek
1 litr winnego octu
2,5 szklanki cukru
2 łyżki soli
Ciasto:
150g mąki
100g masła
50g cukru pudru
1 żółtko
sól
Syrop:
150g cukru pudru
1/2 cytryny
1 goździk
cynamon
Inne:
1kg gruszek
cukier puder do posypania placka
750g śliwek lub małych moreli
100g cukru pudru
80g masła do polania
60g bułki tartej
1 łyżeczka cynamonu
Ciasto:
700g kartofli
50g masła
3 jajka
mąka, sól
1kg dyni oczyszczonej
3 szklanki wody
40dag cukru
1/4 szklanki octu
goździki
cynamon wedle uznania
50dag malin
50dag czereśni
1/4 l soku z czerwonych porzeczek lub sok z cytryny
50dag cukru żelującego