Forma potrawy: Przetwory, potrawa wegetariańska
750g czereśni
1 średni grejpfrut
kg cukru żelującego
Czereśnie umyć, usunąć ogonki, wydrylować i posiekać na drobno. Grejpfrut obrać, ściągnąć białą błonę a miąższ pokroić w kawałki.
Owoce wymieszać z cukrem żelującym, podgrzewać doprowadzając do wrzenia i gotować na dużym ogniu przez 4 minuty, nie przerywając mieszania.
Na końcu przełożyć do słoików.
Forma potrawy: Przetwory
50 dag malin
50 dag czereśni
1/4 l soku z czerwonych porzeczek lub sok z cytryny
50 dag cukru żelującego
Forma potrawy: Napoje, Koktajle bezalkoholowe
Składniki na 2 porcje:
150 g plasterków ananasa z puszki
1/2 grejpfruta
cukier
łyżeczka wiórków kokosowych
maślanka
Forma potrawy: Napoje, Drinki i koktajle alkoholowe
kg czereśni
25 dag cukru
pół laski wanilii
kilka goździków
0,5 litra rumu
Dżem z dyni z borówkami lub żurawinami
Forma potrawy: Przetwory