cojemy.pl > Przetwory > Przetwory z przyprawami > Przetwory z cukrem > Przepisy na potrawy > Strona numer 7

Przetwory z cukrem


wyszukaj przepisy wg. składników, na przykład: Zupy z pieczarkami i pietruszką
Przetwory z alkoholem Przetwory z grzybami Przetwory z innymi składnikami Przetwory z makaronami, mąkami, kaszą, zbożami Przetwory z mięsem Przetwory z nabiałem oraz jajami Przetwory z napojami Przetwory z owocami Przetwory z pieczywem Przetwory z przyprawami Przetwory z warzywami
Przetwory z bazylią Przetwory z cukrem Przetwory z cukrem waniliowym Przetwory z curry Przetwory z cynamonem (laskami cynamonu) Przetwory z cząbrem Przetwory z estragonem Przetwory z gałką muszkatołową Przetwory z gorczycą Przetwory z goździkami Przetwory z imbirem Przetwory z kakaem Przetwory z kminem rzymskim (kuminem, cuminem) Przetwory z kminkiem Przetwory z kolendrą Przetwory z kurkumą Przetwory z liśćmi dębu Przetwory z liściem laurowym Przetwory z majerankiem Przetwory z miętą Przetwory z musztardą Przetwory z octem Przetwory z oregano Przetwory z pieprzem Przetwory z solą kuchenną Przetwory z tymiankiem Przetwory z wanilią Przetwory z zielem angielskim Przetwory z ziołami prowansalskimi

Kolorem zielonym zaznaczono cukier

Dynia marynowana po śląsku

Forma potrawy: Przetwór
dynia
2 szklanki wody
niepełna szklanka octu 6%
10g soli
50g cukru
kilka goździków
kawałek laski cynamonu
listki estragonu lub rozmarynu
» zobacz przepis

Cukinia pasteryzowana

Forma potrawy: Przetwór
1kg cukinii
0,75 litra wody
30g soli
10g cukru
10g kwasku cytrynowego
kilka gałązek kopru z nasionami
kilka ziaren pieprzu
100g cebuli
listek laurowy
» zobacz przepis

Fasolka szparagowa marynowana

Forma potrawy: Przetwór
fasolka szparagowa
pieprz
ziele angielskie
ząbki czosnku
liście laurowe
zalewa:
5 szklanek wody
1 szklanka octu
1-2 łyżki soli
4 łyżki curku
» zobacz przepis

Marynaty z dyniowatych z imbirem i pietruszką

Forma potrawy: Przetwór
1kg dyni/kabaczka/cukinii/patisona
zalewa:
2 szklanki octu winnego 5% (najlepiej imbirowego)
pól łyżki cynamonu
pól łyżki imbru w proszku
2 łyżki cukru pudru
1 łyżka natki pietruszki
pól łyżeczki soli
pól łyżki ziaren pieprzu i 10-12 goździków
» zobacz przepis

Papryka konserwowa

Forma potrawy: Przetwór
1kg papryki
zalewa:
5 szklanek wody
1 szklanka octu
łyżka soli
4 łyżki curku
» zobacz przepis

Grzyby marynowane

Forma potrawy: Przetwór
1kg grzybów (np. gąski, kozaki, maślaki, podgrzybki, prawdziwki, rydze etc.)
2 łyżki soli
1 duża lub dwie małe cebule
szklanka wody
2 łyżki cukru
szklanka octu 10%
ziele angielskie
liście laurowe
» zobacz przepis

Czosnek w marynacie

Forma potrawy: Przetwór
1kg czosnku
sól
Na zalewę:
1 szkl. octu
1 szkl. wody
1 łyżka soli
2 łyżki cukru
szczypta cynamonu
ziarna pieprzu
ziele angielskie
liście laurowe
» zobacz przepis

Pasztet z brokułów i kalafiora

Forma potrawy: Przetwór
350g kalafiora
350g brokułów
Masa drobiowa:
300g piersi kurczaka
500ml rosołu drobiowego
2 jaja
2 łyżki mąki
1 cytryna
200ml śmietany
1 marchewka
szczypta cukru, sól, pieprz
masło do smarowania formy
» zobacz przepis

Konfitury z jeżyn i wiśni

Forma potrawy: Przetwór
50dag jeżyn
75dag wiśni
1/4 l soku z czerwonej porzeczki lub z sok z cytryny
trochę skórki cytrynowej
50dag cukru żelującego
» zobacz przepis

Czosnek w zalewie ziołowej

Forma potrawy: Przetwór
300g młodego czosnku
1 litr osolonego wrzątku
3-4 duże gałązki kopru
3 łyżki cząbru
? białego wina
1/8 litra octu
łyżka soli
łyżeczka cukru
1/8 litra oliwy z oliwek
» zobacz przepis

Czosnek wyborny

Forma potrawy: Przetwór
10 dużych główek czosnku
0,75 l wytrawnego, białego wina
0,15 l octu 10%
10 dkg cukru
5 łyżek oleju słonecznikowego lub oliwy z oliwek
1 łyżka soli
1 łyżka grubo mielonego pieprzu
liść laurowy, gałązka świeżego estragonu
opcjonalnie ostra papryka lub papryka chili
» zobacz przepis

Chrzan domowy

Forma potrawy: Przetwór
25dag świeżego chrzanu
50ml śmietany kremówki
2 jajka na twardo
1 łyżka cukru
sól, kwasek cytrynowy lub sok z cytryny
» zobacz przepis
↑ wróc do góry ↑
Cookies i polityka prywatności.

Serwis cojemy.pl wykorzystuje pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w witrynie. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Zobacz szczegóły w polityce prywatności.