cojemy.pl > Przetwory > Przetwory z przyprawami > Przetwory z cukrem > Przepisy na potrawy > Strona numer 6

Przetwory z cukrem


wyszukaj przepisy wg. składników, na przykład: Przepisy z pstrągiem ale bez cytryny
Przetwory z alkoholem Przetwory z grzybami Przetwory z innymi składnikami Przetwory z makaronami, mąkami, kaszą, zbożami Przetwory z mięsem Przetwory z nabiałem oraz jajami Przetwory z napojami Przetwory z owocami Przetwory z pieczywem Przetwory z przyprawami Przetwory z warzywami
Przetwory z bazylią Przetwory z cukrem Przetwory z cukrem waniliowym Przetwory z curry Przetwory z cynamonem (laskami cynamonu) Przetwory z cząbrem Przetwory z estragonem Przetwory z gałką muszkatołową Przetwory z gorczycą Przetwory z goździkami Przetwory z imbirem Przetwory z kakaem Przetwory z kminem rzymskim (kuminem, cuminem) Przetwory z kminkiem Przetwory z kolendrą Przetwory z kurkumą Przetwory z liśćmi dębu Przetwory z liściem laurowym Przetwory z majerankiem Przetwory z miętą Przetwory z musztardą Przetwory z octem Przetwory z oregano Przetwory z pieprzem Przetwory z solą kuchenną Przetwory z tymiankiem Przetwory z wanilią Przetwory z zielem angielskim Przetwory z ziołami prowansalskimi

Kolorem zielonym zaznaczono cukier

Konfitury z gruszek lipcowych

Forma potrawy: Przetwór
2kg oczyszczonych gruszek
1,5kg cukru
1 laska wanilii
łyżka octu
litr wody
sok z dużej cytryny
odrobina brandy lub winiaku
» zobacz przepis

Czosnek marynowany

Forma potrawy: Przetwór
25dag obranych ząbków czosnku
1/4 litra octu winnego
1/4 litra wody
2 łyżeczki cukru
2 goździki
10 ziarenek ziela angielskiego
łyżka oleju sojowego
» zobacz przepis

Gruszki z imbirem

Forma potrawy: Przetwór
2kg gruszek twardych i mało dojrzałych
goździki
5dag korzenia imbiru świeżego
kawałek laski cynamonu (ok. 10 cm)
750-800ml ( 3 szklanki) octu winnego białego
750-800ml wody
50dag cukru
skórka z cytryny pokrojona w cieniutkie paski
1/4 łyżeczki gałki muszkatołowej, świeżo startej
» zobacz przepis

Pikantne gruszki

Forma potrawy: Przetwór
1kg dojrzałych, twardych gruszek
0,5 litra czerwonego wytrawnego wina
1 cytryna
5 szklanek czerwonego octu winnego
1 szklanka cukru
25dag miodu
ziarna czarnego pieprzu
goździki
ziele angielskie
cynamon
liście laurowe
» zobacz przepis

Fasola szparagowa marynowana

Forma potrawy: Przetwór
Fasolka szparagowa 1,5 kg.
Cukier 3 płaskie łyżki
Ocet 10% 3/4 szklanki
Sól 1/2 łyżki
Woda 3 1/2 szklanki
Chrzan, koper
» zobacz przepis

Dynia marynowana

Forma potrawy: Przetwór
Dynia dojrzała średnia 1 szt.
Ocet 6% 3/4 szklanki
Cukier 5 łyżeczek
Sól 1 łyżeczka
Woda 2,5 szklanki
Goździki, cynamon w lasce, estragon
» zobacz przepis

Chrzan tarty w słoikach

Forma potrawy: Przetwór
50 dag. chrzanu w korzeniu
2-3 łyżki gęstej śmietany
cukier, ocet, sól
» zobacz przepis

Buraki z papryką

Forma potrawy: Przetwór
6kg buraków
2kg papryki
7 dużych cebul
Zalewa:
1 szkl. wody
1 1/2 szklanki octu
2 płaskie łyżki soli
1 1/2 szklanki cukru
» zobacz przepis

Pamikan bakaliowy (bezmięsny)

Forma potrawy: Przetwór
2 szklanki rodzynek
2 szklanki daktyli
2 szklanki dowolnych orzechów
miód
cukier puder (niekoniecznie)
» zobacz przepis

Fasolka konserwowa

Forma potrawy: Przetwór
1kg fasolki szparagowej
 
zalewa:
2 szklanki wody
1dag soli
0,5dag kwasku cytrynowego
0,5dag cukru
» zobacz przepis

Kalafiory w zalewie pomidorowej

Forma potrawy: Przetwór
60dag kalafiora
sól
cukier do smaku
2-3 szkl. przecieru pomidorowego
» zobacz przepis

Chutney indiański

Forma potrawy: Przetwór
kg pomidorów
pęczek świeżej mięty
200g papryki
200g cebuli
120g rodzynek
150g winogron
2 ostre papryczki
łyżka musztardy
łyżeczka sproszkowanego anyżku
łyżeczka curry
łyżka soli
3 łyżki cukru
» zobacz przepis
↑ wróc do góry ↑
Cookies i polityka prywatności.

Serwis cojemy.pl wykorzystuje pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w witrynie. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Zobacz szczegóły w polityce prywatności.