MENU
ZWIŃ MENU
Na liście przepisów, owoce zostały zaznaczony na zielono

Dżem z jabłek i ananasów

Forma potrawy: Przetwory

1,5 kg kwaskowatych jabłek
puszka ananansów
op. Cukru żelującego 3:1
trochę kwasku cytrynowego
 

Przetwory z owoców » zobacz przepis

Dżem z pigwy

Forma potrawy: Przetwory

0,25 litra wody
0,75 kg cukru
1 cytryna
1 kg pigwy
50 g jasnych rodzynek
0,25 litra rumu, koniaku lub czystej wódki

Przetwory z owoców » zobacz przepis

Konfitury z melona

Forma potrawy: Przetwory

1 kg melona + 1 Melon
sok z cytryny
rum
1/2 kg cukru

Przetwory z owoców » zobacz przepis

Przystawka z moreli marynowanych

Forma potrawy: Przekąski lub przystawki, Przetwory

1 kg moreli
1 łyżka miodu
2 szklanki cukru
4-5 goździków
2-3 ziarnka pieprzu i ziela angielskiego
1/2 szklanki octu

Przetwory z owoców » zobacz przepis

Krem kakaowy ze śliwek (nutella ze śliwek)

Forma potrawy: Inne potrawy, Przetwory

3 kg śliwek
1 kg cukru
3 cukry waniliowe (około 32 gramy)
od 10 do 25 dkg gorzkiego kakao dobrej jakości

Przetwory z owoców » zobacz przepis

Konfitury z wiśni

Forma potrawy: Przetwory

1 kg wiśni
1 kg cukru

Przetwory z owoców » zobacz przepis

Śliwki w occie

Forma potrawy: Przetwory

1 kg śliwek

Zalewa:
szklanka octu
15 dag cukru
cynamon do smaku
kilka goździków

Przetwory z owoców » zobacz przepis

Śliwki marynowane - po prostu

Forma potrawy: Przetwory

śliwki
ocet 6%

Przetwory z owoców » zobacz przepis