cojemy.pl > Przetwory > Przetwory z owocami > Przepisy na potrawy > Strona numer 5

Przetwory z owocami


wyszukaj przepisy wg. składników, na przykład: Przepisy z jabłkami i śmietaną, ale bez cukru
Przetwory z alkoholem Przetwory z grzybami Przetwory z innymi składnikami Przetwory z makaronami, mąkami, kaszą, zbożami Przetwory z mięsem Przetwory z nabiałem oraz jajami Przetwory z napojami Przetwory z owocami Przetwory z pieczywem Przetwory z przyprawami Przetwory z warzywami
Przetwory z agrestem Przetwory z ananasem Przetwory z anyżem Przetwory z arbuzem Przetwory z bananami Przetwory z borówkami Przetwory z brzoskwiniami Przetwory z cytryną Przetwory z czereśniami Przetwory z daktylami Przetwory z grejpfrutem Przetwory z gruszkami Przetwory z jabłkami Przetwory z malinami lub jeżynami Przetwory z mango Przetwory z melonem Przetwory z migdałami Przetwory z morelami Przetwory z oliwkami Przetwory z orzechami Przetwory z pigwą Przetwory z pomarańczami Przetwory z porzeczkami Przetwory z rodzynkami Przetwory z truskawkami lub poziomkami Przetwory z winogronami Przetwory z wiśniami Przetwory ze śliwkami Przetwory z żurawiną

Kolorem zielonym zaznaczono owoce

Pasztet z kurczaka, szynki i moreli

Forma potrawy: Przetwór, Przekąska lub przystawka
260g suszonych moreli
250g wędzonej szynki
100ml białego wina
250g świeżego boczku
500g piersi kurczaka
125ml śmietany
2 łyżki koniaku
1 jajo
1 łodyga selera naciowego
1 średnia cebula
2 ząbki czosnku
1 łyżka zielonego pieprzu
sól, pieprz, liść laurowy
tłuszcz do smarowania formy
» zobacz przepis

Marmolada z dyni i śliwek

Forma potrawy: Przetwór
500g zmiksowanego miąższu dyni
500g zmiksowanych renklod lub węgierek
kawałek drobno posiekanego kłącza imbiru (1 czubata łyżeczka lub więcej)
1kg cukru żelującego
» zobacz przepis

Keczup domowy Aliny

Forma potrawy: Przetwór, Przekąska lub przystawka
2kg pomidorów
25dag cebuli
0,5kg jabłek
0,5kg razem: pietruszki, marchwi, selera
25dag cukru
50g musztardy
3 łyżeczki soli
1 łyżeczka kminku
2-3 ziarna pieprzu i goździków
» zobacz przepis

Pasztet z cielęciny

Forma potrawy: Przetwór, Przekąska lub przystawka
1,5kg cielęciny
500g boczku
300g wątróbki cielęcej
4 suszone grzyby
1 cebula
100g słoniny
7 jaj
2 bułeczki
50ml malagi lub innego aromatycznego wina
250ml bulionu
7g żelatyny
liść laurowy, sól, pieprz, ziele angielskie
tłuszcz do smarowania formy
gałka muszkatołowa
Do dekoracji:
kiść winogron, brzoskwinia, gruszka, owoce leśne
Do podania:
żurawina
» zobacz przepis

Marmolada z dyni i moreli

Forma potrawy: Przetwór
1 puszka moreli
800g miąższu dyni pokrojonego w kostkę
800g cukru żelującego
1/3 torebki cukru waniliowego
30ml rumu
» zobacz przepis

Marmolada dyniowo-bananowa

Forma potrawy: Przetwór
dojrzałe banany
miąższ dyni
cukier
» zobacz przepis

Marmolada dyniowa z pomarańczami

Forma potrawy: Przetwór
800g dyni
6 pomarańcz
300g cukru żelującego
5 łyżek Amaretto lub Grand Marnier
» zobacz przepis

Adżika

Forma potrawy: Przetwór
pół kilo papryki słodkiej
pół kilo papryki ostrej
pół kilo wyłuskanych orzechów włoskich
10 dużych główek czosnku
150ml oleju
4 łyżki octu
4 kopiate łyżki soli
» zobacz przepis

Pasteryzowana mizeria z ogórków

Forma potrawy: Przetwór
młode ogórki
sól
kwasek cytrynowy
pieprz
» zobacz przepis

Dżem z kabaczka i imbiru

Forma potrawy: Przetwór
1,5kg kabaczka
1 duża cytryna
ok. 1kg cukru
7g mielonego imbiru
» zobacz przepis

Galaretka mirabelkowa z imbirem

Forma potrawy: Przetwór
śliwki mirabelki
żelfix dr'a Oetkera
cukier
cynamon
mielone goździki
mielony imbir lub imbir swieży
» zobacz przepis

Kalafiory pasteryzowane

Forma potrawy: Przetwór
kalafiory
kwasek cytrynowy
woda 
» zobacz przepis
↑ wróc do góry ↑
Cookies i polityka prywatności.

Serwis cojemy.pl wykorzystuje pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w witrynie. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Zobacz szczegóły w polityce prywatności.