MENU
ZWIŃ MENU

Konfitury z czereśni i malin

Forma potrawy: Przetwory, potrawa wegetariańska

Składniki

50 dag malin
50 dag czereśni
1/4 l soku z czerwonych porzeczek lub sok z cytryny
50 dag cukru żelującego

Przyrządzanie

Maliny przebrać, czereśnie umyć i wypestkować.

Owoce wymieszać z sokiem porzeczkowym lub cytrynowym oraz cukrem żelującym
i gotować 3 minuty.

Następnie przełożyć do wyparzonych słoików i od razu zamknąć.

Więcej przepisów znajdziesz na www.cojemy.pl

Skomentuj

Zobacz przepisy ze składnikami znajdującymi się w tej potrawie

Podobne przepisy

Dżem z czereśni i grejpfruta

Forma potrawy: Przetwory

750g czereśni
1 średni grejpfrut
kg cukru żelującego

Nalewka z czereśni na rumie

Forma potrawy: Napoje, Drinki i koktajle alkoholowe

kg czereśni
25 dag cukru
pół laski wanilii
kilka goździków
0,5 litra rumu

Konfitury z wiśni

Forma potrawy: Przetwory

1 kg wiśni
1 kg cukru

Konfitury z jeżyn i wiśni

Forma potrawy: Przetwory

50 dag jeżyn
75 dag wiśni
1/4 l soku z czerwonej porzeczki lub z sok z cytryny
trochę skórki cytrynowej
50 dag cukru żelującego