Forma potrawy: Przetwory, potrawa wegetariańska
50 dag malin
50 dag czereśni
1/4 l soku z czerwonych porzeczek lub sok z cytryny
50 dag cukru żelującego
Maliny przebrać, czereśnie umyć i wypestkować.
Owoce wymieszać z sokiem porzeczkowym lub cytrynowym oraz cukrem żelującym
i gotować 3 minuty.
Następnie przełożyć do wyparzonych słoików i od razu zamknąć.
Forma potrawy: Przetwory
750g czereśni
1 średni grejpfrut
kg cukru żelującego
Forma potrawy: Napoje, Drinki i koktajle alkoholowe
kg czereśni
25 dag cukru
pół laski wanilii
kilka goździków
0,5 litra rumu
Forma potrawy: Przetwory
50 dag jeżyn
75 dag wiśni
1/4 l soku z czerwonej porzeczki lub z sok z cytryny
trochę skórki cytrynowej
50 dag cukru żelującego