cojemy.pl > Przetwory > Przetwory z owocami > Przepisy na potrawy > Strona numer 4

Przetwory z owocami


wyszukaj przepisy wg. składników, na przykład: Przepisy z winem i serem żółtym
Przetwory z alkoholem Przetwory z grzybami Przetwory z innymi składnikami Przetwory z makaronami, mąkami, kaszą, zbożami Przetwory z mięsem Przetwory z nabiałem oraz jajami Przetwory z napojami Przetwory z owocami Przetwory z pieczywem Przetwory z przyprawami Przetwory z warzywami
Przetwory z agrestem Przetwory z ananasem Przetwory z anyżem Przetwory z arbuzem Przetwory z bananami Przetwory z borówkami Przetwory z brzoskwiniami Przetwory z cytryną Przetwory z czereśniami Przetwory z daktylami Przetwory z grejpfrutem Przetwory z gruszkami Przetwory z jabłkami Przetwory z malinami lub jeżynami Przetwory z mango Przetwory z melonem Przetwory z migdałami Przetwory z morelami Przetwory z oliwkami Przetwory z orzechami Przetwory z pigwą Przetwory z pomarańczami Przetwory z porzeczkami Przetwory z rodzynkami Przetwory z truskawkami lub poziomkami Przetwory z winogronami Przetwory z wiśniami Przetwory ze śliwkami Przetwory z żurawiną

Kolorem zielonym zaznaczono owoce

Śliwki w occie

Forma potrawy: Przetwór
1kg śliwek
Zalewa:
szklanka octu
15dag cukru
cynamon do smaku
kilka goździków
» zobacz przepis

Śliwki marynowane - po prostu

Forma potrawy: Przetwór
śliwki
ocet 6%
» zobacz przepis

Śliwki marynowane w winie

Forma potrawy: Przetwór
1,5kg śliwek
2 i 1/2 szklanki cukru
szklanka octu
szklanka czerwonego wina
2 kawałki cynamonu
3-5 goździków
» zobacz przepis

Konfitury z truskawek

Forma potrawy: Przetwór
1kg truskawek
1,3kg cukru
2,5g kwasku cytrynowego
1,5 szklanki soku z truskawek
» zobacz przepis

Aromatyczne śliwki w occie

Forma potrawy: Przetwór
3kg śliwek
30dag cukru
1,5 litra octu winnego
3 goździki
12 ziaren pieprzu, laska wanilii
2 liście laurowe
» zobacz przepis

Konfitura z pomarańczy

Forma potrawy: Przetwór
1kg pomarańczy
750g cukru
» zobacz przepis

Czarne oliwki marynowane

Forma potrawy: Przetwór
4-5 słoików czarnych oliwek
ok. 1 l oliwy extra vergine
3-4 ostre papryczki
główka obranego czosnku
5-6 liści laurowych
świeży tymianek
świeży rozmaryn
» zobacz przepis

Konfitura dyniowo-waniliowa

Forma potrawy: Przetwór
1kg dyni
3 pomarańcze
3 laski wanilii
50ml soku z cytryny
500g cukru żelującego
» zobacz przepis

Dżem z dyni i jabłek

Forma potrawy: Przetwór
1kg dyni
500g kwaśnych jabłek
700g cukru
kilka goździków
mielony cynamon
» zobacz przepis

Dynia w przecierze żurawinowym

Forma potrawy: Przetwór
dynia
żurawina
cukier
» zobacz przepis

Truskawkowy przecier z całymi owocami

Forma potrawy: Przetwór
2kg truskawek
20-30dag cukru
» zobacz przepis

Konfitury agrestowe z ziołami

Forma potrawy: Przetwór
1,5kg agrestu białego
0,5kg cukru żelującego
liście świeżej bazylii
liście oregano
liście rozmarynu
liście mięty
odrobina pieprzu
» zobacz przepis
↑ wróc do góry ↑
Cookies i polityka prywatności.

Serwis cojemy.pl wykorzystuje pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w witrynie. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Zobacz szczegóły w polityce prywatności.