cojemy.pl > Przetwory > Przetwory z owocami > Przetwory z pomarańczami > Przepisy na potrawy

Przetwory z pomarańczami


wyszukaj przepisy wg. składników, na przykład: Przepisy z serem żółtym, bez cebuli, czosnku i porów
Przetwory z alkoholem Przetwory z grzybami Przetwory z innymi składnikami Przetwory z makaronami, mąkami, kaszą, zbożami Przetwory z mięsem Przetwory z nabiałem oraz jajami Przetwory z napojami Przetwory z owocami Przetwory z pieczywem Przetwory z przyprawami Przetwory z warzywami
Przetwory z agrestem Przetwory z ananasem Przetwory z anyżem Przetwory z arbuzem Przetwory z bananami Przetwory z borówkami Przetwory z brzoskwiniami Przetwory z cytryną Przetwory z czereśniami Przetwory z daktylami Przetwory z grejpfrutem Przetwory z gruszkami Przetwory z jabłkami Przetwory z malinami lub jeżynami Przetwory z mango Przetwory z melonem Przetwory z migdałami Przetwory z morelami Przetwory z oliwkami Przetwory z orzechami Przetwory z pigwą Przetwory z pomarańczami Przetwory z porzeczkami Przetwory z rodzynkami Przetwory z truskawkami lub poziomkami Przetwory z winogronami Przetwory z wiśniami Przetwory ze śliwkami Przetwory z żurawiną

Kolorem zielonym zaznaczono pomarańcza

Konfitury z pomarańczy

Forma potrawy: Przetwór
6 pomarańczy
1,5kg cukru
750ml wody
sok z połowy cytryny
1 łyżka startej wanilii
» zobacz przepis

Konfitura z pomarańczy

Forma potrawy: Przetwór
1kg pomarańczy
750g cukru
» zobacz przepis

Marmolada dyniowa z pomarańczami

Forma potrawy: Przetwór
800g dyni
6 pomarańcz
300g cukru żelującego
5 łyżek Amaretto lub Grand Marnier
» zobacz przepis

Konfitura dyniowo-waniliowa

Forma potrawy: Przetwór
1kg dyni
3 pomarańcze
3 laski wanilii
50ml soku z cytryny
500g cukru żelującego
» zobacz przepis

Chutney gruszkowy

Forma potrawy: Przetwór, Sos
2kg dojrzałych gruszek
30dag cebuli
4-5 ząbków czosnku
20dag suszonych daktyli
kawałek świeżego imbiru
2 pomarańcze
cytryna
papryczka chilli
250ml octu winnego
20dag cukru
po łyżeczce ziaren gorczycy, mielonej kolendry, cynamonu i soli
» zobacz przepis

Przetwór z czereśni na ostro

Forma potrawy: Przetwór, Przekąska lub przystawka
1kg jasnych czereśni
 
Zalewa:
0,5 szkl. białego wytrawnego wina
0,25 szkl. białego octu winnego
2 łyżki miodu
2 łyżeczki otartej skórki z pomarańczy
3 goździki
2 cm kory cynamonowej
6 ziaren pieprzu
5 ziaren ziela angielskiego
1 szklanka cukru
0,5 łyżeczki soli
» zobacz przepis
↑ wróc do góry ↑
Cookies i polityka prywatności.

Serwis cojemy.pl wykorzystuje pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w witrynie. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Zobacz szczegóły w polityce prywatności.