cojemy.pl > Dania główne > Dania główne z przyprawami > Przepisy na potrawy > Strona numer 22

Dania główne z przyprawami


wyszukaj przepisy wg. składników, na przykład: Przepisy z majonezem i pieczarkami
Dania główne z alkoholem Dania główne z grzybami Dania główne z innymi składnikami Dania główne z makaronami, mąkami, kaszą, zbożami Dania główne z mięsem Dania główne z nabiałem oraz jajami Dania główne z napojami Dania główne z owocami Dania główne z pieczywem Dania główne z przyprawami Dania główne z rybami i owocami morza Dania główne z sosami Dania główne z słodyczami Dania główne z warzywami
Dania główne z bazylią Dania główne z cukrem Dania główne z cukrem waniliowym Dania główne z curry Dania główne z cynamonem (laskami cynamonu) Dania główne z cząbrem Dania główne z estragonem Dania główne z gałką muszkatołową Dania główne z goździkami Dania główne z imbirem Dania główne z jałowcem Dania główne z kakaem Dania główne z kardamonem Dania główne z ketchupem (keczupem) Dania główne z kminem rzymskim (kuminem, cuminem) Dania główne z kminkiem Dania główne z kolendrą Dania główne z kostką warzywną Dania główne z kurkumą Dania główne z liściem laurowym Dania główne z lubczykiem Dania główne z maggi Dania główne z majerankiem Dania główne z masalą (garam masalą) Dania główne z miętą Dania główne z musztardą Dania główne z octem Dania główne z oregano Dania główne z pieprzem Dania główne z szafranem Dania główne z solą kuchenną Dania główne z tymiankiem Dania główne z vegetą Dania główne z wanilią Dania główne z zielem angielskim Dania główne z ziołami prowansalskimi

Kolorem zielonym zaznaczono przyprawy

Pierogi z grzybami

Forma potrawy: Kolacja, Danie główne
Ciasto:
350g mąki
1 małe jajo
ok. 125ml letniej wody
sól
 
Farsz:
150g suszonych grzybów lub 1kg świeżych (maślaki, borowiki, podgrzbki)
50g masła
1 duża cebula
2 łyżki tartej bułki
2 jaja
sól, pieprz
» zobacz przepis

Dynia po mazursku

Forma potrawy: Danie główne
0,5kg ziemniaków
1kg dyni żółtej
szklanka mleka
8dag słoniny
sól
cukier
» zobacz przepis

Ryż zapiekany z winogronami

Forma potrawy: Zapiekane, Danie główne
1 szklanka ryżu
2 cebule
pół szklanki masła
kostka rosołowa
szklanka winogron
0,25 szklanki posiekanych orzechów włoskich
sól, pieprz
 
Do podania:
sos beszamelowy
» zobacz przepis

Kotlety baranie zapiekane z pieczarkami

Forma potrawy: Danie główne
8 kotletów z młodej baraniny z kostką
200g parmezanu
200g pieczarek
3 łyżki masła
20g słoniny
1 cebula
2 łyżki tartej bulki
50ml bulionu
1 łyżeczka pokrojonej zielonej pietruszki
sól, pieprz
 
Do podania:
kartofle jako purée
czerwona kapusta
» zobacz przepis

Ryż po staropolsku

Forma potrawy: Danie główne
25dag ryżu
1/2 litra wywaru z drobiu
10dag suszonych śliwek
8dag grzybów suszonych
100ml śmietany
żółtko
zielenina
sól, pieprz
sok z cytryny
» zobacz przepis

Kartofle faszerowane śledziami i prawdziwkami

Forma potrawy: Zapiekane, Danie główne, Przekąska lub przystawka
12 średniej wielkości kartofli
2 łyżki masła
3 łyżki śmietany
1 łyżka tartej bułki
1 pęczek siekanego koperku
tłuszcz do wysmarowania formy
 
Farsz:
150g solonych śledzi
5 dużych suszonych prawdziwków
3 kartofle
1 cebula
1 jajo
2 łyżki śmietany
sól, pieprz
1 łyżka masła
» zobacz przepis

Cordon bleu z brokułami

Forma potrawy: Danie główne
4 kotlety cielęce (po ok. 200g i grubości ok. 2cm)
4 plastry sera ementalera
4 plastry gotowanej szynki
sól, pieprz
2 jaja
2 łyżki mąki
4 łyżki bułki tartej
2 łyżki oleju
2 łyżki masła
500g brokułów
rzeżucha do przybrania
» zobacz przepis

Spaghetti z kurkami

Forma potrawy: Danie główne
kurki
cebula
masło
rosół
makaron
pieprz, sól
» zobacz przepis

Przekładaniec ryżowo-mięsny

Forma potrawy: Zapiekane, Danie główne
1,5 szklanki ryżu
3 kostki bulionowe
2 szklanki wody
1 łyżka tłuszczu
0,5kg mięsa mielonego
sól, pieprz
0,5kg pomidorów
» zobacz przepis

Wołowina z papryką

Forma potrawy: Danie główne
puszka konserwy wołowej w sosie własnym
4 papryki
8 pomidorów
sól, pieprz
 
Do podania:
pieczywo
lub makaron
lub ziemniaki
lub kasza
» zobacz przepis

Zrazy z grzybami i śmietaną

Forma potrawy: Danie główne
800g wołowiny bez kości (zrazówki)
6 suszonych grzybów
300g kartofli
200ml śmietany
1 łyżka masła
2 łyżki mąki
sól, pieprz
» zobacz przepis

Zrazy zawijane w sosie grzybowym

Forma potrawy: Danie główne
90dag wołowiny z udzca lub polędwicy
20dag boczku
3dag suszonych grzybów
7dag korniszonów
1 cebula
2 kromki bułki bez skórki
150ml śmietany
1 jajo
2 łyżki masła
1 łyżka oliwy
sól, pieprz
» zobacz przepis
↑ wróc do góry ↑
Cookies i polityka prywatności.

Serwis cojemy.pl wykorzystuje pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w witrynie. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Zobacz szczegóły w polityce prywatności.