MENU
ZWIŃ MENU

Wołowina z papryką

Forma potrawy: Dania główne

Składniki

 
puszka konserwy wołowej w sosie własnym
4 papryki
8 pomidorów
sól, pieprz
 
 
Do podania:
pieczywo
lub makaron
lub ziemniaki
lub kasza
 
 

Przyrządzanie

 
Paprykę wymyć, oczyścić, pokroić na małe kawałki.
 
Pomidory oczyścić, sparzyć wrzątkiem, ściągnąć skórkę, pokroić na ćwiartki.
 
W głębokim rondlu dusić paprykę z niewielką ilością wody i tłuszczu przez 10 minut.
 
Następnie dodać pomidory i wołowinę, sól, pieprz, dusić jeszcze przez kilka minut.
 
Danie najlepiej uzupełnić pieczywem, makaronem, kaszą lub ziemniakami.
 

Więcej przepisów znajdziesz na www.cojemy.pl

Skomentuj

Zobacz przepisy ze składnikami znajdującymi się w tej potrawie

Podobne przepisy

Wołowina duszona z papryką

Forma potrawy: Dania główne

pół kg wołowiny
25 dkg papryki
pól kg pomidorów
4 cebule
10 dkg tłuszczu
zielona pietruszka
koperek
suszona bazylia
cząber
sól, pieprz

Wołowina pörkölt duszona po węgiersku

Forma potrawy: Dania główne

80 dag wołowiny (lub jagnięciny)
3 cebule
2 ząbki czosnku
papryka w proszku
sól, pieprz, majeranek
200 ml białego wina
3 papryczki (mogą być chili dla odważnych)
2 pomidory

Paprykarz wołowy

Forma potrawy: Dania główne

50 dag mięsa wołowego
sól, pieprz
papryka
2 łyżki mąki
1 łyżka oleju
1 łyżka smalcu lub margaryny
1 cebula
1/2 szklanki śmietany

Kiełbasa po cygańsku

Forma potrawy: Dania główne

1/2 kg kiełbasy
100 g boczku
1 paczka (125 g) puree ziemniaczanego
750 g żółtego sera
1 papryka
1 cebula
sól
papryka w proszku