cojemy.pl > Warzywa > Przepisy na potrawy > Strona numer 33

Przepisy z warzywami


wyszukaj przepisy wg. składników, na przykład: Śniadania z jajkami i boczkiem
Przepisy z bakłażanem Przepisy z bambusem Przepisy z batatami Przepisy z brokułami Przepisy z brukselką Przepisy z burakiem ćwikłowym Przepisy z bobem Przepisy z cebulą Przepisy z chrzanem Przepisy z cukinią Przepisy z cykorią Przepisy z kapustą czerwoną Przepisy z czosnkiem Przepisy z dymką (pęczkiem dymki) Przepisy z dynią Przepisy z fasolą Przepisy z fasolką szparagową Przepisy z groszkiem Przepisy z kalafiorem Przepisy z kalarepą Przepisy z kapustą Przepisy z kapustą kiszoną (kwaszoną) Przepisy z karoczochami Przepisy z kiełkami sojowymi Przepisy z koperkiem lub koperem Przepisy z kukurydzą Przepisy z marchewką Przepisy z ogórkiem Przepisy z papryką Przepisy z papryką chili Przepisy z pietruszką Przepisy z pomidorem Przepisy z porami Przepisy z rozmarynem Przepisy z rukwią wodną Przepisy z ryżem Przepisy z rzepą Przepisy z rzeżuchą Przepisy z rzodkiewką Przepisy z sałatą Przepisy z selerem Przepisy z soczewicą Przepisy z soją Przepisy z szalotką Przepisy z szałwią Przepisy ze szczawiem Przepisy ze szczypiorkiem Przepisy ze szparagami Przepisy ze szpinakiem Przepisy z włoszczyzną Przepisy z ziemniakami

Kolorem zielonym zaznaczono warzywa

Mintaj z sosem włoskim

Forma potrawy: Danie rybne, Danie główne, Sos
Sos:
15dag pomidorów
pęczek włoszczyzny
3 łyżki oleju lub oliwy
5dag cebuli
ząbek czosnku
liść laurowy
gałązka tymianku, oregano i rozmarynu
20g świeżego imbiru
Danie:
4 porcje filetów z mintaja
jajko
4 łyżki mąki
sól, pieprz
40g tłuszczu do smażenia
» zobacz przepis

Pasztet z marchewki

Forma potrawy: Przetwór, Przekąska lub przystawka
1,75kg marchewki
1 litr rosołu z kostki
duży pęczek natki pietruszki
190g masła
2 łyżki cukru
100ml białego wina
4 jaja
4 łyżki mąki
2 łyżki soku z cytryny
1 łyżka utartej skórki cytrynowej
250ml gęstej śmietany
sól, pieprz, gałka muszkatołowa
olej do smarowania formy
» zobacz przepis

Sałatka selerowa

Forma potrawy: Sałatka lub surówka
1kg selerów
200g mąki
300g oliwy
200g bułki tartej
5 jaj
300g cebuli
Sos vinaigrette:
1 łyżka oliwy
1 łyżka octu winnego
20g soli
20g cukru
» zobacz przepis

Schab po góralsku

Forma potrawy: Danie główne
75dag schabu z kością
100dag kapusty kwaszonej
4dag tłuszczu
15dag cebuli
1dag papryki mielonej
2dag mąki
25dag śmietany
1/2 szklanki wody
2 ząbki czosnku
sól
» zobacz przepis

Szparagi po maltańsku

Forma potrawy: Danie główne
wiązka szparagów (około 300g)
5 cienkich plastrów szynki
3 pomarańcze z cienką skórką
1-2 łagodne cebule
czarne oliwki
koperek
2 łyżki oliwy
sól
» zobacz przepis

Rolada z indyka śliwkowo-migdałowa

Forma potrawy: Danie główne
100g suszonych śliwek bez pestek
posiekany majeranek
100g migdałów w płatkach
szczypta cynamonu
750g filetów z indyka
sól, pieprz
2 cebule
1 łyżka margaryny
1 łyżka koncentratu pomidorowego
1 por
500g marchwi
200ml śmietany
1 łyżka marynowanego pieprzu
» zobacz przepis

Sałatka ze schabem i melonem

Forma potrawy: Kolacja, Sałatka lub surówka
25dag makaronu w kokardki
3-4 marchewki
20dag melona
główka sałaty
10dag wędzonego schabu
2 łyżki pestek dyni
15dag jogurtu
2 łyżki majonezu
sok z połowy cytryny
» zobacz przepis

Zupa z zielonego groszku

Forma potrawy: Zupa
50dag zielonego groszku
cebula
100ml śmietany kremówki
litr bulionu z warzyw
natka
łyżka oleju
sól, pieprz
groszek ptysiowy
» zobacz przepis

Sałatka z avocado i pomidora

Forma potrawy: Sałatka lub surówka
całe avocado ze skórką
liście sałaty
pomidor
sól, pieprz
Do przybrania:
zielony ogórek
» zobacz przepis

Zupa węgierska z kurczaka

Forma potrawy: Zupa
30dag kurczaka
2 łyżki oleju
2dag smalcu
cebula
ząbek czosnku
pół łyżeczki papryki
2 łyżki ketchupu
75dag ziemniaków
zielenina
» zobacz przepis

Ser zapiekany z ryżem

Forma potrawy: Zapiekane
1 szklanka ugotowanego ryżu
1 i 1/2 szklanki startego żółtego sera
szklanka ketchupu
3 łyżki stopionego masła
2 roztrzepane jaja
sól, pieprz
zielenina
mizeria
» zobacz przepis

Zapiekanka z dyni

Forma potrawy: Zapiekane
1,2kg dyni
1 duża cebula
1 ząbek czosnku
1/4 litra bulionu warzywnego
200g śmietany
1 łyżeczka kolendry
1 łyżeczka sproszkowanego imbiru
sól morska
szczypta chili
100g chleba chrupkiego (lub bułki tartej)
100g startego sera gouda
» zobacz przepis
↑ wróc do góry ↑
Cookies i polityka prywatności.

Serwis cojemy.pl wykorzystuje pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w witrynie. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Zobacz szczegóły w polityce prywatności.