cojemy.pl > Przyprawy > Sól kuchenna > Przepisy na potrawy > Strona numer 86

Przepisy z solą kuchenną


wyszukaj przepisy wg. składników, na przykład: Dania główne bez ziemniaków, pomidorów i kapusty
Bazylia Cukier Cukier waniliowy Curry Cynamon (laska cynamonu) Cząber Estragon Gałka muszkatołowa Gorczyca Goździk, goździki Imbir Jałowiec Kakao Kardamon Ketchup (keczup) Kmin rzymski (kumin, cumin) Kminek Kolendra Kostka warzywna Kurkuma Liście dębu Liść laurowy Lubczyk Lukier Maggi Majeranek Masala (garam masala) Melisa Mięta Musztarda Ocet Oregano Pieprz Rukola Szafran Sól kuchenna Tymianek Vegeta Wanilia Ziele angielskie Zioła prowansalskie
Ciasta z solą kuchenną Dania główne z solą kuchenną Dania na grilla z solą kuchenną Dania rybne z solą kuchenną Desery z solą kuchenną Drinki i koktajle alkoholowe z solą kuchenną Inne potrawy z solą kuchenną Koktajle bezalkoholowe z solą kuchenną Kolacje z solą kuchenną Przekąski lub przystawki z solą kuchenną Przetwory z solą kuchenną Sałatki lub surówki z solą kuchenną Sosy z solą kuchenną Zapiekane z solą kuchenną Zupy z solą kuchenną Śniadania z solą kuchenną

Kolorem zielonym zaznaczono sól kuchenna

Kotleciki z mielonej wołowiny

Forma potrawy: Danie na grilla
75dag mielonej wołowiny.
2 ząbki czosnku.
3 łyżki posiekanej natki pietruszki.
2 łyżki masła.
oliwa.
łyżka zielonego pieprzu.
sól.
» zobacz przepis

Kurczak po afgańsku

Forma potrawy: Danie na grilla
2 duże piersi z kurczaka
2 duże ząbki czosnku 
opakowanie jogurtu naturalnego 
? łyżeczki soli 
? łyżeczki świeżo mielonego pieprzu 
sok i miąż z dużej cytryny
» zobacz przepis

Szaszłyk z morelami

Forma potrawy: Danie na grilla
8 dużych moreli
40dkg chudej wołowiny ( polędwica lub rostbef)
albo po 20dkg wołowiny i chudej wieprzowiny
sól, pieprz, oliwa.
» zobacz przepis

Pyzy z mięsem

Forma potrawy: Danie główne
Ciasto:
1kg - ziemniaki tarte - pozostawić je na 0,5 godz. muszą puścić sok ,
0,5 - szklanki mąki,
2 - jajka,
1 - łyżka mąki pszennej i ziemniaczanej
Farsz:
300g - wieprzowiny bez kości - np. karczek,
1 - cebula,
1 - szklanka tartej bułki,
1 - jajko,
1 - łyżka masła,
sól, pieprz
» zobacz przepis

Sznycle po galicyjsku z grzybami

Forma potrawy: Danie główne
mięso wołowe i wieprzowe 60 dag
jajo 2 szt.
cebula starta 1 szt.
cebula pokrojona w kostkę 1 szt.
bułka namoczona w mleku 1 szt.
sól, pieprz
masło
prawdziwki namoczone i siekane 10 dag
bułka tarta (szklanka)
» zobacz przepis

Wątróbki z indyka po żydowsku

Forma potrawy: Danie główne
0,5kg - wątróbek z indyka lub gęsi w ostateczności kurze,
1 - łyżka gęsiego smalcu,
2 - cebule,
3-4 - rozgniecione ząbki czosnku,
garść rodzynek namoczonych wcześniej w wodzie,
garść migdałów w płatkach,
szczypta cynamonu,
sól, pieprz
» zobacz przepis

Barszcz ukraiński

Forma potrawy: Zupa
0,5 główki posiekanej białej kapusty
4-5 - ziemniaki pokrojone w kostkę
2 - ugotowane buraczki ćwikłowe starte na tarce
1 - szklanka ugotowanej białej fasoli
1 - marchew starta na tarce
1 - szklanka śmietany
1 - cebula pokrojona w kostkę
3 - łyżki pasty pomidorowej
pęczek natki pietruszki
sól, pieprz
1 - łyżka oleju
» zobacz przepis

Modra kapusta

Forma potrawy: Inna potrawa
40 dkg - kapusty
2 plasterki słoniny
2 - średnie pokrojone w kostkę cebule
1 - łyżka mąki
3 - winne jabłka
2 - kieliszki octu winnego
sól, cukier, pieprz
» zobacz przepis

Pyzy poznańskie

Forma potrawy: Danie główne
60 dkg - mąki
30 dkg - drożdży
0,3 l.- mleka
mały kieliszek oleju
4 jajka całe
10g - cukru
sól
» zobacz przepis

Flaczki

Forma potrawy: Danie główne
1,5kg flaków wołowych
wywar, 1 łyżeczka masła
włoszczyzna (2 marchewki, pietruszki, 1/2 selera oraz por)
5dag masła
4dag mąki
1 cebula
1/4 łyżeczki zmielonego imbiru
gałka muszkatołowa
sól, pieprz, ziele angielskie, listek laurowy
» zobacz przepis

Wieprzowina z czerwoną kapustą

Forma potrawy: Danie główne
2kg mięsa wieprzowego od szynki (ze skórą)
1 i 1/2kg czerwonej kapusty
4 cebule, 1 jabłko
5 łyżek smalcu
3 łyżki octu
2 łyżki mąki, kilka goździków
liść laurowy, sól, biały pieprz, cukier
» zobacz przepis

Befsztyki wołowe

Forma potrawy: Danie główne
50dag polędwicy wołowej
sól, pieprz
sok z cytryny
5dag smalcu
1 łyżka masła
2 łyżki chrzanu
» zobacz przepis
↑ wróc do góry ↑
Cookies i polityka prywatności.

Serwis cojemy.pl wykorzystuje pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w witrynie. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Zobacz szczegóły w polityce prywatności.