MENU
ZWIŃ MENU

Sznycle po galicyjsku z grzybami

Forma potrawy: Dania główne

Składniki

mięso wołowe i wieprzowe 60 dag
jajo 2 szt.
cebula starta 1 szt.
cebula pokrojona w kostkę 1 szt.
bułka namoczona w mleku 1 szt.
sól, pieprz
masło
prawdziwki namoczone i siekane 10 dag
bułka tarta (szklanka)

Przyrządzanie

Mięso wołowe i wieprzowe, 2 jaja, cebule starta i bułkę namoczona w mleku wyrabiamy na jednolita masę po wyrobieniu masy czas na zrobienie farszu.

W tym celu na patelnie wrzucamy masło, cebule w kostkę, grzyby posiekane i dusimy 5-10 min. na małym ogniu. Dodajemy pieprz, sól.

Formujemy kulki z mięsa i rozklepujemy, nakładamy farsz, zawijamy.

Obtaczamy w bułce tartej i smażymy na tłuszczu.

Więcej przepisów znajdziesz na www.cojemy.pl

Skomentuj

Zobacz przepisy ze składnikami znajdującymi się w tej potrawie

Podobne przepisy

Sznycle cielęce ze śmietaną

Forma potrawy: Dania główne

400 g cielęciny z udzca
30 g masła
2 łyżki mąki
250 ml śmietany
3 łyżki soku cytrynowego
3 filety anchois
1 łyżeczka startej skórki cytrynowej
1/2 łyżeczki estragonu
sól, pieprz

Szaszłyczki wieprzowe z grilla

Forma potrawy: Dania na grilla

8 sznycli wieprzowych
pęczek bazylii
kawałek parmezanu
8 plasterków szynki
sól, pieprz

Wigilijna kapusta z grzybami

Forma potrawy: Przekąski lub przystawki

1kg kapusty kiszonej
duża cebula
10 dag suszonych grzybów
oliwa lub olej
szklanka mleka
łyżka mąki, sól, pieprz, vegeta

Krokiety z kapustą i grzybami

Forma potrawy: Dania główne

Ciasto:
20 dag mąki
200 ml mleka
200 ml wody
2-3 jaja
3 dag słoniny
sól

Nadzienie:
80 dag kapusty kwaszonej
4 dag grzybów suszonych
10 dag cebuli
2 dag tłuszczu
2 jaja
bułka tarta
sól, pieprz