Forma potrawy: Dania na grilla
8 dużych moreli
40dkg chudej wołowiny ( polędwica lub rostbef)
albo po 20dkg wołowiny i chudej wieprzowiny
sól, pieprz, oliwa.
Mięso pokroić na 3 cm kostkę, posolić i popieprzyć, skropić oliwa.
Nadziewać na szpadki na przemian mięso i polówkę moreli.
Przy użyciu 2 rodzajów mięsa - brać tez na przemian.
Opiec na grillu, podawać z sypkim ryżem.
Forma potrawy: Desery
750 g dojrzałej dyni
200 g suszonych moreli
1 szklanka soku jabłkowego
1 łyżeczka mielonego imbiru
po 1/2 łyżeczki mielonych goździków i cynamonu
1 łyżka miodu
Forma potrawy: Dania główne
800 g schabu bez kości
80 ml wytrawnego czerwonego wina
2 łyżki oleju
350 g suszonych moreli
1 puszka brzoswkiń
3 ząbki czosnku
1 łyżeczka majeranku
sól
pieprz
olej do smażenia
Forma potrawy: Dania na grilla
1 kurczak
20 plasterków wędzonego boczku
15 dag pieczarek
posiekana natka pietruszki
Forma potrawy: Dania główne
15 dag piersi z kurczaka
10 dag ryżu
sól, pieprz
15 dag cukinii
2 krążki ananasa z puszki
2 małe cebule
8 dag pomidorków koktajlowych
2 łyżki oleju