Forma potrawy: Przetwory
2 szklanki rodzynek
2 szklanki daktyli
2 szklanki dowolnych orzechów
miód
cukier puder (niekoniecznie)
Forma potrawy: Przetwory
50 dag malin
50 dag czereśni
1/4 l soku z czerwonych porzeczek lub sok z cytryny
50 dag cukru żelującego
Forma potrawy: Przetwory
50 dag jeżyn
75 dag wiśni
1/4 l soku z czerwonej porzeczki lub z sok z cytryny
trochę skórki cytrynowej
50 dag cukru żelującego
Forma potrawy: Przetwory
25 dag ananasa z puszki
2 jabłka
2 gruszki
2 ząbki czosnku
50 g rodzynków
2 szklanki cukru
3/4 szklanki octu winnego
sól
imbir
Forma potrawy: Przetwory
750g czereśni
1 średni grejpfrut
kg cukru żelującego
Forma potrawy: Desery, Przetwory
0,4 kg gruszek
1 kg jabłek słodko-kwaśnych
0,6 - 0,7 kg cukru kryształ
szczypta cukru waniliowego
Forma potrawy: Przetwory
Składniki na 4 słoje
kg miąższu arbuza
0,25 kg brzoskwiń
sok z dwóch cytryn
kg cukru żelującego
40 g wódki
Forma potrawy: Sosy, Przetwory
1 średniej wielkości melon
1 średniej wielkości mango
2 duże suszone papryczki chilli
100 ml (1 dl) octu winnego
4 ząbki czosnku
25 g świeżego imbiru lub 1/2 łyżeczki sproszkowanego
25 g siekanych migdałów
200 g brązowego cukru
100 g rodzynek
sól do smaku