cojemy.pl > Desery > Desery z nabiałem oraz jajami > Przepisy na potrawy > Strona numer 8

Desery z nabiałem oraz jajami


wyszukaj przepisy wg. składników, na przykład: Przepisy z bakłażanem i serem żółtym
Desery z alkoholem Desery z innymi składnikami Desery z makaronami, mąkami, kaszą, zbożami Desery z nabiałem oraz jajami Desery z napojami Desery z owocami Desery z pieczywem Desery z przyprawami Desery z sosami Desery z słodyczami Desery z warzywami
Desery z jajkami Desery z jogurtem Desery z margaryną Desery z masłem Desery z mlekiem Desery z olejem Desery z oliwą Desery z serem białym (twarogiem) Desery z serem pleśniowym Desery z serem topionym Desery z serem żółtym Desery z serkiem homogenizowanym Desery ze śmietaną

Kolorem zielonym zaznaczono nabiał, tłuszcze oraz jaja

Marmurkowy krem z mango

Forma potrawy: Deser
850g odsączonych plasterków mango z puszki
otarta skórka z 1 pomarańczy
300ml śmietanki kremówki lub bitej śmietany
2 łyżki likieru pomarańczowego
Do przybrania:
plasterki pomarańczy
» zobacz przepis

Deser jabłeczno-malinowy

Forma potrawy: Deser
350g mrożonych cząstek jabłek
225g mrożonych malin
50g brunatnego cukru
50g płatków kukurydzianych
50g orzechów laskowych posiekanych
50g stopionego masła lub margaryny
» zobacz przepis

Frytki bananowe

Forma potrawy: Deser
6 bananów
szklanka soku z cytryny
pół szklanki cukru pudru
olej do głębokiego smażenia
» zobacz przepis

Gruszki w winnym syropie

Forma potrawy: Deser
3 gruszki
1/4 szklanki wody
1/4 szklanki cukru
1/4 szklanki białego wina
bita śmietana i starta czekolada (niekoniecznie)
» zobacz przepis

Kisiel żurawinowo-truskawkowy

Forma potrawy: Deser
30dag żurawin
20dag dżemu truskawkowego
4dag cukru
5dag mąki ziemniaczanej
1 1/3 szklanki wody
szklanka śmietany
cukier waniliowy
» zobacz przepis

Pomarańczowe płatki

Forma potrawy: Deser, Ciasto
200g cukru pudru
100g migdałowych płatków
50g mąki
pomarańcza
100g masła
Do podania (opcjonalnie):
szampan
» zobacz przepis

Powidłowy zefir

Forma potrawy: Deser
1 szklanka gęstych powideł śliwkowych
4 białka
10 łyżek śliwowicy (100ml.)
12 biszkoptów
Do przybrania:
po 4 śliwki z jasną i ciemną skórką (np.mirabelki i węgierki)
» zobacz przepis

Owoce w sosie toffi

Forma potrawy: Deser
359g mrożonych malin
459g odsączonych przepołowionych moreli z puszki
300ml śmietanki kremówki lub bitej śmietany
6 łyżek brunatnego cukru
Do przybrania opcjonalnie:
gałązki mięty
» zobacz przepis

Deser brzoskwiniowy z czerwonym winem

Forma potrawy: Deser
50dag świeżych brzoskwiń lub puszka brzoskwiń
10dag migdałów
 
Sos:
kieliszek czerwonego wytrawnego wina (100 ml)
2 żółtka
2 łyżki cukru
» zobacz przepis

Mus truskawkowy

Forma potrawy: Deser
pół kg truskawek
2 białka
cukier (ok. 6-8 łyżeczek)
1 płaska łyżka żelatyny
Do przybrania:
bita śmietana
» zobacz przepis

Tort truskawkowy

Forma potrawy: Deser, Ciasto
duże pudełko biszkoptów
3/4kg niezbyt dużych truskawek
4 białka
25 dkg drobnego cukru
kawałek wanilii
4 łyżeczki żelatyny
» zobacz przepis

Mus z jabłek i dyni

Forma potrawy: Deser
500g jabłek
250g dyni
60–100g cukru
3 białka
10g żelatyny w proszku
» zobacz przepis
↑ wróc do góry ↑
Cookies i polityka prywatności.

Serwis cojemy.pl wykorzystuje pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w witrynie. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Zobacz szczegóły w polityce prywatności.