Forma potrawy: Desery, potrawa wegetariańska, dla ilu osób: 4, czas przygotowania: 10 min.
350g mrożonych cząstek jabłek
225g mrożonych malin
50g brunatnego cukru
50g płatków kukurydzianych
50g orzechów laskowych posiekanych
50g stopionego masła lub margaryny
Do rondla wrzucić mrożone owoce i posypać brunatnym cukrem, pozostawiając jedną łyżeczkę.
Ogrzewać na małym ogniu, mieszając od czasu do czasu, przez około 5 minut, aż jabłka staną się miękkie.
Do misy wsypać płatki kukurydziane, pozostawiony cukier i orzechy. Dodać roztopione masło i wymieszać.
Do żaroodpornego naczynia przełożyć owocową mieszankę, a po wierzchu posypać zmieszanymi płatkami kukurydzianymi z orzechami.
Ustawić na gorącym grillu i przez około 1 minutę opiekać, aż będzie krucha.
Podawać natychmiast po przyrządzeniu.
Forma potrawy: Desery
4 gruszki
łyżka soku malinowego
1/2 szklanki białego wina
2 łyżki posiekanych migdałów
2 łyżki rodzynków
łyżka miodu
1/2 łyżeczki imbiru
sok z cytryny
Sernik truskawkowy lub malinowy
50 dag sera twarogowego tłustego lub półtłustego
25 dag malin lub truskawek
1 torebka galaretki malinowej lub truskawkowej
1 1/2 szklanki śmietany kremówki
1 torebka cukru waniliowego
10 dag cukru
połowa cytryny
30 dag biszkoptów
Forma potrawy: Drinki i koktajle alkoholowe
Forma potrawy: Ciasta
50 dkg sera twarogowego tłustego lub półtłustego
25 dkg malin (lub truskawek) - mogą być mrożone
1 opakowanie galaretki malinowej (lub truskawkowej)
1 1/2 szklanki śmietany kremówki
1 torebka cukru waniliowego (1,6 dkg)
10 dkg cukru, 1/2 cytryny
30 dkg biszkoptów