Desery z nabiałem oraz jajami
Kolorem zielonym zaznaczono nabiał, tłuszcze oraz jaja
500g dyni
20g masła lub margaryny
50g bułki tartej
60–80g cukru pudru
3 jaja
1/2 cytryny
10g margaryny i 20g bułki tartej do formy
3 surowe żółtka
3 łyżki miodu
3 łyżki madery lub malagi
łyżka koniaku (winiaku, brandy)
60dag żurawin
15dag cukru
3 łyżki mąki kartoflanej
1 litr wody
10dag konfitur z wiśni do przybrania
20dag bitej śmietany do przybrania
20dag truskawek
3/4 szklanki mleka
czubata łyżeczka mąki pszennej
15 kropli esencji waniliowej
łyżeczka cukru
20dag mąki
1 szklanka zsiadłego mleka
szczypta soli
5dag cukru
3 jajka
60dag truskawek
tłuszcz do smażenia
cukier
cukier waniliowy
4 gruszki
3 jaja
50g cukru
50g mąki
50g masła
łyżeczka proszku do pieczenia
4 łyżki cukru na karmel
1 szklanka łuskanych orzechów włoskich
2 szklanki wody
1/2 szklanki cukru pudru
1 szklanka oleju
6 bananów
6-8 kulek lodów bakaliowych
10 łyżek mleka
10 łyżek gorzkiego kakao
2 łyżki miodu
olej
50dag owoców jagodowych (malin, truskawek, poziomek)
2 szklanki śmietanki deserowej
1 szklanka cukru pudru
Ciasto:
3 tabliczki gorzkiej naturalnej czekolady
2 łyżki miodu
6 jaj
100ml świeżo wyciśniętego soku z pomarańczy
skórka z jednej pomarańczy
szczypta soli
Polewa:
1 pomarańcza
1 łyżka miodu
50ml sherry
3 banany
słoik kompotu z moreli
szklanka bitej śmietany
łyżka orzechów
5 paczek herbatników
kostka margaryny
szklanka cukru pudru
żółtko
2 łyżki kakao
2 zapachy rumowe
czekolada