Desery z nabiałem oraz jajami
Kolorem zielonym zaznaczono nabiał, tłuszcze oraz jaja
50dag truskawek
35dag gotowych małych bez
1 szklanka śmietany kremówki
1 torebka cukru waniliowego
1 łyżeczka żelatyny
15dag cukru
40dag bezów
2 szklanki słodkiej śmietanki (18 proc.)
2 torebki cukru waniliowego
2 łyżki cukru pudru
4 łyżeczki żelatyny
sok z 1/4 cytryny
1 puszka ananasa
2 pomarańcze
6 mandarynek
1 kiwi
1/2 tabliczki gorzkiej czekolady
1 łyżeczka suchej herbaty
1/2 szklanki wrzącej wody
2 szklanki mleka
2 łyżki mąki ziemniaczanej
1/2 szklanki cukru
sok owocowy do polania
5 jaj
5 łyżek cukru
8dag migdałów
1 tabliczka czekolady
2-3 łyżki tartej bułki
1 kieliszek wytrawnego wina
5dag rodzynek
cynamon
1 średniej wielkości pomarańcz
3 łyżki likieru pomarańczowego lub wódki
szklanka śmietany
3 goździki
szczypta cynamonu
1 łyżka cukru
4 średnie gruszki
300ml śmietanki kremówki lub bitej śmietany
150ml zielonego wina imbirowego
sok 1 1/2 cytryny
1 owoc kiwi
Do podania opcjonalnie:
biszkopciki
1/4kg maku
skórka pomarańczowa
6 - 7 jajek
1 szkl. cukru pudru
2 łyżki bułki tartej
bakalie - dużo
2 średnie pomarańcze
1 mały czerwony grejpfrut
1 mały melon
50g wiórków kokosowych
500ml mleka
40g cukru
40g kaszy manny
2 łyżeczki soku z cytryny
300g dyni (np. Hokkaido)
250g śmietany kremowej
100g miodu
1–2 laski wanilii
50g ciasteczek migdałowych (amaretti)
500g dyni
1 szklanka ryżu
1/2 szklanki mleka
2–3 łyżki cukru
100g masła
70g rodzynek, sól
50g zwykłej mąki
2 jajka, z oddzielonymi żółtkami
100g granulowanego cukru
olej do tzw. głębokiego smażenia
4 banany
2 łyżki ziaren sezamowych
1 ciasto czekoladowe (np. murzynek)
350g mrożonych malin
4 łyżki słodkiej sherry
150ml śmietanki kremówki
425g custard z puszki (słodki sos budyniowy)
Do przybrania:
kandyzowane wiśnie, pokrojone na ćwiartki
liście angeliki