cojemy.pl > Desery > Powidłowy zefir

wyszukaj przepisy wg. składników, na przykład: Przepisy z kurczakiem i jabłkami

Powidłowy zefir

Formy potrawy: deser, potrawa wegetariańska

Składniki potrawy

1 szklanka gęstych powideł śliwkowych
4 białka
10 łyżek śliwowicy (100ml.)
12 biszkoptów

Do przybrania:
po 4 śliwki z jasną i ciemną skórką (np.mirabelki i węgierki)

Przyrządzanie

Białka ubić na sztywną pianę. Powidła dokładnie zmiksować ze śliwowicą, dodać białka i miksować tak długo, aż wytworzy się puszysty krem.

Każdy pucharek wyłożyć 3 biszkoptami, zalać częścią kremu i wstawić do lodówki.

Deser podawać ozdobiony cząstkami śliwek i resztą kremu.

Widok do druku

Zobacz przepisy ze składnikami znajdującymi się w tej potrawie

Biszkopt, biszkopty, Jajka, Powidła, Śliwki, Śliwowica
↑ wróc do góry ↑
Cookies i polityka prywatności.

Serwis cojemy.pl wykorzystuje pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w witrynie. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Zobacz szczegóły w polityce prywatności.