cojemy.pl > Dania główne > Dania główne z przyprawami > Dania główne z pieprzem > Przepisy na potrawy > Strona numer 6

Dania główne z pieprzem


wyszukaj przepisy wg. składników, na przykład: Przepisy z winem i serem żółtym
Dania główne z alkoholem Dania główne z grzybami Dania główne z innymi składnikami Dania główne z makaronami, mąkami, kaszą, zbożami Dania główne z mięsem Dania główne z nabiałem oraz jajami Dania główne z napojami Dania główne z owocami Dania główne z pieczywem Dania główne z przyprawami Dania główne z rybami i owocami morza Dania główne z sosami Dania główne z słodyczami Dania główne z warzywami
Dania główne z bazylią Dania główne z cukrem Dania główne z cukrem waniliowym Dania główne z curry Dania główne z cynamonem (laskami cynamonu) Dania główne z cząbrem Dania główne z estragonem Dania główne z gałką muszkatołową Dania główne z goździkami Dania główne z imbirem Dania główne z jałowcem Dania główne z kakaem Dania główne z kardamonem Dania główne z ketchupem (keczupem) Dania główne z kminem rzymskim (kuminem, cuminem) Dania główne z kminkiem Dania główne z kolendrą Dania główne z kostką warzywną Dania główne z kurkumą Dania główne z liściem laurowym Dania główne z lubczykiem Dania główne z maggi Dania główne z majerankiem Dania główne z masalą (garam masalą) Dania główne z miętą Dania główne z musztardą Dania główne z octem Dania główne z oregano Dania główne z pieprzem Dania główne z szafranem Dania główne z solą kuchenną Dania główne z tymiankiem Dania główne z vegetą Dania główne z wanilią Dania główne z zielem angielskim Dania główne z ziołami prowansalskimi

Kolorem zielonym zaznaczono pieprz

Pstrąg pieczony w folii z ryżem

Forma potrawy: Danie na grilla, Danie rybne, Kolacja, Danie główne
4 torebki ryżu (400 g)
4 pstrągi
2 cytryny
2 łyżki masła
pęczek koperku
sól
pieprz
» zobacz przepis

Pierogi z soczewicą

Forma potrawy: Kolacja, Danie główne
łyżka oleju
sól
łyżka masła
na ciasto:
2 szklanki mąki
jajko
1/2 łyżeczki soli
na farsz:
3 torebki soczewicy
7 niemałych ziemniaków
sól
pieprz
» zobacz przepis

Pstrąg w śmietanie po polsku

Forma potrawy: Danie rybne, Danie główne
pstrąg o wadze ok. 25 dag
cytryna
mąka
przyprawa vegeta
słodka papryka w proszku
pieprz w proszku
olej
kilka ząbków czosnku
śmietana 18%
Do podania z:
ugotowane zmieniaki
zielona sałata
» zobacz przepis

Dorsz po katalonsku

Forma potrawy: Danie rybne, Danie główne
1kg filetów z dorsza
10dag szynki
500ml bialego pólwytrawnego wina
4 łyżki oleju
1 łyżka smalcu
2 duże ząbki czosnku
1 duża cebula
2 bakłażany
1 cukinia
3 czerwone papryki
6 pomidorów
2 liście laurowe
sól, pieprz
» zobacz przepis

Grillowane kotlety baranie z ziołami

Forma potrawy: Danie na grilla, Danie główne
8 kotletów z combra (młoda baranina)
125ml oliwy
2 łyżki majeranku
2 łyżki tymianku
1 łyżka oregano
sól, pieprz
8 gałązek rozmarynu do spięcia kotletów
Do podania z:
frytki
buraczki na kwaśno
» zobacz przepis

Gulasz z soczewicy i jarzyn

Forma potrawy: Kolacja, Danie główne
25dag soczewicy
2 ziemniaki
25dag cukinii
25dag porów
1/4 selera
1 cebula
2 ząbki czosnku
2 łyżki posiekanej zielonej pietruszki
4-8 łyżek soku cytrynowego
625ml wody
olej, sól, pieprz
» zobacz przepis

Dorsz zapiekany z fasolą

Forma potrawy: Danie rybne, Zapiekane, Danie główne
75dag filetów z dorsza
50dag białej fasoli
2 cebule
2 marchwie
2 ząbki czosnku
10dag masła
15dag śmietanki
2 łyżki ketchupu
2 pomidory
5dag tartego sera żółtego
sól, pieprz
» zobacz przepis

Pierś z kurczaka z makaronem i sosem śmietanowo-serowym

Forma potrawy: Danie główne
makaron "rurki" (penne)
ser z niebieską lub zieloną pleśnią
200ml słodkiej śmietany
podwójna pierś z kurczaka
świeża bazylia
oliwa z oliwek
oregano
sól
pieprz
» zobacz przepis

Makaron zapiekany z białym serem

Forma potrawy: Zapiekane, Danie główne
50dag makaronu (kolanka, muszelki, kokardki)
25dag białego sera
1 cebula
10-15dag żółtego sera nadającego się do zapiekania
2 marynowane papryki czerwone
oregano
pieprz
sól
tłuszcz do wysmarowania formy
» zobacz przepis

Ryż po chińsku z wołowiną

Forma potrawy: Danie główne
25dag ryżu
4 cebulki dymki
25dag wołowiny
białko
0,5 łyżeczki cukru
2 łyżki sosu sojowego
5 łyżek oleju słonecznikowego
2 łyżki cherry lub białego wytrawnego wina
4 ząbki czosnku
łyżeczka mąki ziemniaczanej
kawałek imbiru lub imbir w proszku
3 listki kapusty pekińskiej
sól, pieprz
» zobacz przepis

Selery zapiekane

Forma potrawy: Zapiekane, Danie główne
2 średniej wielkości selery
25dag chudego białego sera
4 łyżki słodkiej śmietanki
1 cebula
0,5 papryki zielonej
0,5 papryki czerwonej
6 zielonych nadziewanych oliwek
3 jaja
1 łyżka swieżych posiekanych: koperku, szczypiorku i zielonej pietruszki
sól
Sos:
3 łyżki oliwy
1 łyżeczka musztardy
0,5 łyżeczki pieprzu
sól
» zobacz przepis

Pstrąg na gorąco w majonezie

Forma potrawy: Danie rybne, Danie główne
80dag pstrągów
3/4 szklanki majonezu
5dag cebuli
łyżka zielonych solonych nasion nasturcji
3 korniszony
natka pietruszki
mąka
sól, pieprz
oliwa lub olej
Do podania z:
frytki
kalafior
» zobacz przepis
↑ wróc do góry ↑
Cookies i polityka prywatności.

Serwis cojemy.pl wykorzystuje pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w witrynie. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Zobacz szczegóły w polityce prywatności.