Formy potrawy: Dania główne, Dania rybne
80 dag pstrągów
3/4 szklanki majonezu
5 dag cebuli
łyżka zielonych solonych nasion nasturcji
3 korniszony
natka pietruszki
mąka
sól, pieprz
oliwa lub olej
Do podania z:
frytki
kalafior
Majonez wymieszać z drobno posiekaną cebulą i korniszonami. Dodać posiekaną zieloną pietruszkę i nasiona nasturcji, wymieszać ponownie.
Oczyszczone i umyte pstrągi panierować w mące i smażyć, wkładając je na patelnię z rozgrzaną oliwą. Zrumienić po obu stronach, posolić, posypać pieprzem.
Usmażone ryby wyłożyć na gorący półmisek, polać przygotowanym sosem.
Najepiej podawać z frytkami oraz kalafiorem.
Forma potrawy: Dania główne, Dania rybne
pstrąg o wadze ok. 25 dag
cytryna
mąka
przyprawa vegeta
słodka papryka w proszku
pieprz w proszku
olej
kilka ząbków czosnku
śmietana 18%
Do podania z:
ugotowane zmieniaki
zielona sałata
Krewetki w śmietanie i majonezie
Forma potrawy: Przekąski lub przystawki, Kolacje
mrożone krewetki
kwaśna gęsta śmietana
1-2 łyżki majonezu
świeży koper
keczup lub sos chilli
pieprz cytrynowy lub pieprz i cytryna
Forma potrawy: Dania rybne, Dania na grilla
Forma potrawy: Sałatki
1 wędzony pstrąg
15 dag pieczarek
5 dag szpinaku (może być mrożony)
1 łyżka oliwy
pęczek szczypiorku do przybrania