cojemy.pl > Dania główne > Dania główne z przyprawami > Dania główne z pieprzem > Przepisy na potrawy > Strona numer 3

Dania główne z pieprzem


wyszukaj przepisy wg. składników, na przykład: Zupy z marchewką i pietruszką
Dania główne z alkoholem Dania główne z grzybami Dania główne z innymi składnikami Dania główne z makaronami, mąkami, kaszą, zbożami Dania główne z mięsem Dania główne z nabiałem oraz jajami Dania główne z napojami Dania główne z owocami Dania główne z pieczywem Dania główne z przyprawami Dania główne z rybami i owocami morza Dania główne z sosami Dania główne z słodyczami Dania główne z warzywami
Dania główne z bazylią Dania główne z cukrem Dania główne z cukrem waniliowym Dania główne z curry Dania główne z cynamonem (laskami cynamonu) Dania główne z cząbrem Dania główne z estragonem Dania główne z gałką muszkatołową Dania główne z goździkami Dania główne z imbirem Dania główne z jałowcem Dania główne z kakaem Dania główne z kardamonem Dania główne z ketchupem (keczupem) Dania główne z kminem rzymskim (kuminem, cuminem) Dania główne z kminkiem Dania główne z kolendrą Dania główne z kostką warzywną Dania główne z kurkumą Dania główne z liściem laurowym Dania główne z lubczykiem Dania główne z maggi Dania główne z majerankiem Dania główne z masalą (garam masalą) Dania główne z miętą Dania główne z musztardą Dania główne z octem Dania główne z oregano Dania główne z pieprzem Dania główne z szafranem Dania główne z solą kuchenną Dania główne z tymiankiem Dania główne z vegetą Dania główne z wanilią Dania główne z zielem angielskim Dania główne z ziołami prowansalskimi

Kolorem zielonym zaznaczono pieprz

Smażone ziemniaki z serem i cebulą

Forma potrawy: Inna potrawa, Danie główne
500g ziemniaków
cebula
15dag sera żółtego
sól, pieprz
zielenina
4-6 łyżek masła lub margaryny
» zobacz przepis

Łosoś w sosie ziołowym po francusku

Forma potrawy: Danie rybne, Danie główne
Jeden łosoś o wadze ok. 2 kg
600g małych pieczarek
2 łyżki masła
sól, pieprz, szczypiorek
Do przybrania:
listki zielonej pietruszki
listki tymianku
Court bouillon:
400ml białego wytrawnego wina
1 obrana i umyta marchewka
1 duża cebula, obrana i naszpikowana 3 goździkami
1 bouquet garni
sól, pieprz
Sos:
125ml białego wytrawnego wina
125ml śmietanki
1 łyżka masła
2 łyżki drobno posiekanej mieszaniny szczypiorku, tymianku i zielonej pietruszki
sól, pieprz
» zobacz przepis

Szaszłyki z krewetek

Forma potrawy: Danie na grilla, Danie rybne, Danie główne
16 dużych krewetek
sól, pieprz
swieże liście pietruszki i koperku
olej do smażenia
Sos:
4 filety anchois
3 łyżki oleju
90g masła
2 ząbki czosnku
50ml brandy
1 łyżeczka musztardy
1 łyżka soku cytrynowego
» zobacz przepis

Omlet wiejski

Forma potrawy: Śniadanie, Danie główne
pól kilograma ziemniaków
150g wędzonej słoniny lub boczku
2 cebule
4 jaja
4 łyżki mleka
pęczek pietruszki lub koperku
sól, pieprz
» zobacz przepis

Suflet z kalafiora

Forma potrawy: Danie główne
50dag mrożonych różyczek kalafiora
ok. 50g wędzonej słoniny
50dag pureé ziemniaczanego (może być z torebki)
zmielona gałka muszkatołowa
świeży zmielony pieprz
15dag mrożonych, drobno pokrojonych porów
4 średniej wielkości pomidory
25g masła
20g mąki
1/2 litra mleka
20dag żółtego sera
szczypta soli
łyżka posiekanej natki pietruszki
masło do posmarowania formy
» zobacz przepis

Karp po francusku

Forma potrawy: Danie rybne, Danie główne
1kg karpia
10dag porów
10dag pieczarek
5dag masła
sok z cytryny
10g cukru
3dag mąki pszennej
75ml białego wina
sól, pieprz
goździki
zielenina
» zobacz przepis

Grzyby duszone zapiekane z kartoflami

Forma potrawy: Danie główne, Przekąska lub przystawka
400g swieżych prawdziwków lub maślaków
300g kartofli
1 cebula
2 pomidory
2 łyżki siekanego koperku
50ml oliwy
40g masła
100ml śmietany
2 liście laurowe
sól, pieprz
» zobacz przepis

Kurczak z kuskusem

Forma potrawy: Danie główne
1 szklanka kaszy kuskus
2 piersi z kurczaka
1 czerwona cebula
1 marchewka
2 ząbki czosnku
1 puszka czerwonej fasoli
1 łyżeczka białego pieprzu
1/4 łyżeczki curry
1 łyżka słodkiej papryki
olej do smażenia
2 łyżki masła
posiekana natka pietruszki
» zobacz przepis

Wieprzowina po indonezyjsku

Forma potrawy: Danie główne
1 łyżka oleju
450g chudej wieprzowiny bez kości, pokrojonej w paski
50g świerzego imbiru, pokrojonego w plastry
2 ząbki czosnku, rozgniecione
1/4 łyżeczki proszku chilli
sól
świeżo zmielony pieprz naturalny
175g czerwonej papryki z puszki, odsączonej i pokrojonej w plastry
225g obranych krewetek
1 pęczek dymki, każda cebulka przepołowiona i pocięta wzdłuż
» zobacz przepis

Szpinak i jajka masala

Forma potrawy: Danie główne
4 łyżki oleju
1 cebula duża, pokrojona
450g liści szpinaku, mrożonych
2 łyżeczki mielonej kolendry
2 łyżeczki mielonego kminku
sól
świeżo zmielony pieprz naturalny
50g świeżego imbiru, startego
4 ząbki czosnku, rozgniecione
4 strączki kardamonu, rozgniecione, lub 1/2 łyżeczki sproszkowanego
4 łyżki koncentratu pomidorowego
300ml bulionu drobiowego
8 jajek, ugotowanych na twardo
2 łyżki pokrojonych liści kolendry lub pietruszki
» zobacz przepis

Ryż cytrynowy

Forma potrawy: Danie główne
225g ryżu
sól
skórka otarta z 2 cytryn
świeżo zmielony pieprz naturalny
Do przybrania:
przepołowione plasterki cytryny
» zobacz przepis

Biało-czerwona lazania

Forma potrawy: Zapiekane, Danie główne
35dag gotowego makaronu lasagna
20dag sera salami w plasterkach
5 jajek
5dag startego sera typu cheddar
3 łyżki startego parmezanu
2 łyżki masła
2 łyżki margaryny
sól
pieprz
Sos beszamelowy
2 łyżki masła lub margaryny
2 łyżki mąki
3/4 szklanki mleka
1/4 łyżeczki białego pieprzu
sól
Sos mięsno-pomidorowy
40dag mielonego mięsa wołowego
50dag pomidorów
1 cebula
10dag selera
1 marchew
2 łyżeczki bazylii
2 łyżki oleju
2 ząbki czosnku
» zobacz przepis
↑ wróc do góry ↑
Cookies i polityka prywatności.

Serwis cojemy.pl wykorzystuje pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w witrynie. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Zobacz szczegóły w polityce prywatności.