cojemy.pl > Warzywa > Pietruszka > Przepisy na potrawy > Strona numer 11

Przepisy z pietruszką


wyszukaj przepisy wg. składników, na przykład: Dania główne bez ziemniaków, pomidorów i kapusty
Bakłażan Bambus, pędy bambusa Batat Brokuły Brukselka Burak ćwikłowy Bób Cebula Chrzan Cukinia Cykoria Czerwona kapusta Czosnek Dymka, pęczek dymki Dynia Fasola Fasolka szparagowa Groszek Kalafior Kalarepa Kapusta Kapusta kwaszona, kiszona Karczoch Kiełki sojowe Koper, koperek Kukurydza Marchew Ogórek Papryka Papryka chili Pietruszka Pomidor Por Rozmaryn Rukiew (rukwia) wodna Ryż Rzepa Rzeżucha Rzodkiewka Sałata Seler Soczewica Soja Szalotka Szałwia Szczaw Szczypiorek Szparagi Szpinak Włoszczyzna Ziemniaki
Ciasta z pietruszką Dania główne z pietruszką Dania na grilla z pietruszką Dania rybne z pietruszką Desery z pietruszką Inne potrawy z pietruszką Koktajle bezalkoholowe z pietruszką Kolacje z pietruszką Przekąski lub przystawki z pietruszką Przetwory z pietruszką Sałatki lub surówki z pietruszką Sosy z pietruszką Zapiekane z pietruszką Zupy z pietruszką Śniadania z pietruszką

Kolorem zielonym zaznaczono pietruszka

Ryba w jarzynach

Forma potrawy: Danie rybne, Danie główne
1,2kg filetów z dorsza, morszczuka lub halibuta
3-4 łyżki mąki przennej
2 marchewki
1 pietruszka
15dag selera
10dag pora
2 cebule
1 szklanka oleju
1 puszka przecieru pomidorowego
kilka gałązek natki pietruszki
1 łyżka cukru
1 łyżeczka białego pieprzu
1 łyżka soli
» zobacz przepis

Zupa chłopska z boczkiem

Forma potrawy: Zupa
300g marchwewki
200g białej rzodkiewki
3 pory
2 cebule
2 ziemniaki
130g wędzonego boczku
30g masła
2 listki laurowe
litr bulionu z kostki
duża szczypta tymianku
pęczek natki
» zobacz przepis

Makaron w pikantnym sosie

Forma potrawy: Danie główne
50dag białego lub zielonego makaronu (typu spiralki)
10dag ziarenek dyni
4 pomidory
2 pęczki natki pietruszki
5dag tartego parmezanu lub gaudy
1 szklanka oleju
1 ząbek czosnku
sól
» zobacz przepis

Zupa z kurczaka z makaronem

Forma potrawy: Zupa
250g piersi kurczaka
100g makaronu sojowego
6 szklanek wody
1/2kg kości lub 1 biała rzodkiew
mały kawałek imbiru lub 1/2 łyżki mielonego
5 małych korzeni pietruszki
1 cebula
1/2 łyżeczki soli
3 małe boczniaki (grzyby)
1 słoiczek miniaturowych kolb kukurydzy
3-4 pędy bambusa
2 cebulki dymki z częścią zieloną
10 dużych orzechow laskowych
do przybrania natka pietruszki
» zobacz przepis

Dorsz zapiekany z boczkiem

Forma potrawy: Zapiekane, Danie rybne, Danie główne
4 filety z dorsza, każdy o wadze 200 g.
cebula
50 g. pieczarek
pęczek natki
2 łyżki masła
2 szczypty pieprzu
1/2 łyżeczki soli
2 szczypty suszonego tymianku
2 łyżki mąki ziemniaczanej
listek laurowy
1/2 litra mleka
4 cienkie plastry boczku
3 łyżki bułki tartej
» zobacz przepis

Zupa z cukini

Forma potrawy: Zupa
600g małych cukini
1 litr mleka
0,5 l bulionu z kury
3 łyżki masła
1 mała cebula
1/2 łyżeczki świeżo zmielonego pieprzu
1 łyżka drobno pokrojonej kolendry lub zielonej pietruszki
sól
» zobacz przepis

Kotlety z grzybów

Forma potrawy: Danie główne
50dag grzybów
10dag czerstwej bułki
5dag cebuli
2 jajka
8dag oleju
10dag bułki tartej
sól, pieprz
zielenina
» zobacz przepis

Bakłażan w sosie czosnkowym

Forma potrawy: Przekąska lub przystawka
1 bakłażan
2 łyżki oliwy z oliwek
sól
sos czosnkowy:
200g chudego jogurtu
2 łyżki śmietany
2-3 ząbki czosnku
natka pietruszki
sól
» zobacz przepis

Papryka faszerowana pieczarkami

Forma potrawy: Danie główne
50dag świeżych pieczarek
6-8 papryk
20dag mięsa mielonego wołowego
3 łyżki przecieru pomidorowego
pół puszki kukurydzy
4 łyżki posiekanej pietruszki
1 szklanka ryżu
4 łyżki oleju
sól, pieprz
1 cebula
1 szklanka bulionu
» zobacz przepis

Kieszonki z indyka nadziewane pieczarkami

Forma potrawy: Danie główne
słoik pieczarek w zalewie naturalnej
4 filety z piersi indyka
4 łyżki oleju
pęczek zielonej pietruszki
4 plastry ananasa
4 plastry żółtego sera
1 jajko
tarta bułka, sól, pieprz
» zobacz przepis

Rogaliki zapiekane z serem camembert

Forma potrawy: Zapiekane
4 rogaliki francuskie
25g masła
1/4 cebuli
1 ząbek czosnku
4 pieczarki
2 łyżki posiekanej natki pietruszki
200g sera camembert
pieprz
sól
» zobacz przepis

Ryż w pięciu ziołach

Forma potrawy: Danie główne
225g ryżu
sól
50g masła
2 łyżki szczypiorku, posiekanego
2 łyżki posiekanej natki pietruszki
szczypta suszonego tymianku
1 łyżeczka suszonego oregano
1 łyżeczka posiekanej mięty
świeżo zmielony pieprz naturalny
Do przybrania:
gałązki mięty i tymianku
» zobacz przepis
↑ wróc do góry ↑
Cookies i polityka prywatności.

Serwis cojemy.pl wykorzystuje pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w witrynie. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Zobacz szczegóły w polityce prywatności.