MENU
ZWIŃ MENU

Rogaliki zapiekane z serem camembert

Forma potrawy: Zapiekane, potrawa wegetariańska

Składniki

4 rogaliki francuskie
25 g masła
1/4 cebuli
1 ząbek czosnku
4 pieczarki
2 łyżki posiekanej natki pietruszki
200g sera camembert
pieprz
sól

Przyrządzanie

Roztopić na patelni masło i przez ok. 5 minut smażyć na nim posiekaną cebulę i czosnek orz pokrojone w grubą kostkę pieczarki. Do masy na patelni dodać dodać posiekaną natkę pietruszki. Doprawić do smaku.

Rogaliki przeciąć wzdłuż, ich dolne części posmarować masą pieczarkowa, na wierzch położyć plasterki camemberta i górne częsci rogalików. Zapiekać rogaliki w piekarniku przez 3-4 minuty.

Więcej przepisów znajdziesz na www.cojemy.pl

Skomentuj

Zobacz przepisy ze składnikami znajdującymi się w tej potrawie

Podobne przepisy

Camembert na tostach z grilla

Forma potrawy: Dania na grilla

camembert 3 szt
chleb tostowy 6 kromek
żurawiny smażone
pieprz

Smażony camembert

Forma potrawy: Przekąski lub przystawki, Kolacje, Śniadania

4 serki camembert
kiść winogron
dżem borówkowy
2 jajka
2 łyżki mąki
4 łyżki bułki tartej
łyżeczka słodkiej papryki mielonej
sól
olej do smażenia
tosty

Pory zapiekane z żółtym serem

Forma potrawy: Dania główne, Zapiekane, Kolacje

4 pory
25 dag żółtego sera
0,25 kostki masła
sól
 

Naleśniki zapiekane z kiełbasą i pieczarkami

Forma potrawy: Ciasta, Zapiekane

Ciasto na naleśniki:
1 jajko
0,5 szklanki mleka
0,5 szklanki wody
10 dag mąki
sól
 
Farsz:
4 dag oliwy
8 dag cebuli
20 dag kiełbasy,
20 dag pieczarek
5 dag sera twardego
4 dag masła
sól, pieprz