cojemy.pl > Warzywa > Ogórek > Przepisy na potrawy > Strona numer 10

Przepisy z ogórkiem


wyszukaj przepisy wg. składników, na przykład: Przepisy z winem i serem żółtym
Bakłażan Bambus, pędy bambusa Batat Brokuły Brukselka Burak ćwikłowy Bób Cebula Chrzan Cukinia Cykoria Czerwona kapusta Czosnek Dymka, pęczek dymki Dynia Fasola Fasolka szparagowa Groszek Kalafior Kalarepa Kapusta Kapusta kwaszona, kiszona Karczoch Kiełki sojowe Koper, koperek Kukurydza Marchew Ogórek Papryka Papryka chili Pietruszka Pomidor Por Rozmaryn Rukiew (rukwia) wodna Ryż Rzepa Rzeżucha Rzodkiewka Sałata Seler Soczewica Soja Szalotka Szałwia Szczaw Szczypiorek Szparagi Szpinak Włoszczyzna Ziemniaki
Dania główne z ogórkiem Dania na grilla z ogórkiem Dania rybne z ogórkiem Drinki i koktajle alkoholowe z ogórkiem Inne potrawy z ogórkiem Koktajle bezalkoholowe z ogórkiem Kolacje z ogórkiem Przekąski lub przystawki z ogórkiem Przetwory z ogórkiem Sałatki lub surówki z ogórkiem Sosy z ogórkiem Zapiekane z ogórkiem Zupy z ogórkiem Śniadania z ogórkiem

Kolorem zielonym zaznaczono ogórek

Parówki w cieście

Forma potrawy: Danie na grilla, Przekąska lub przystawka
1 łyżka oleju
8 parówek
Ciasto:
50g zwykłej mąki
szczypta soli
1 jajko
150ml mleka
Do przybrania:
plastry ogórka
przepołowione plasterki pomidora
» zobacz przepis

Zakąska morelowa

Forma potrawy: Przekąska lub przystawka
100g wędzonego boczku, pokrojonego w plasterki
1 łyżka szczypiorku, posiekanego
225g serka kremowego
sól
świeżo zmielony pieprz naturalny
425g odsączonych moreli z puszki, w połówkach
oliwki zielone
Do podania:
plasterki ogórka
» zobacz przepis

Pikantne frytki z ryby

Forma potrawy: Danie rybne, Przekąska lub przystawka
4 filety z dorsza lub płastugi
olej do tzw. głębokiego smażenia
Panierka:
2 łyżki zwykłej mąki
1 łyżka sproszkowanego curry lub gram masala
1/2 łyżeczki karkumy
szczypta sproszkowanego chili
sól
świeżo zmielony pieprz naturalny
Do podania:
1 pęczek pokrojonych w plasterki rzodkiewek
1/4 ogórka pokrojonego w plasterki
Do przybrania:
cytryna pokrojona na cząstki
» zobacz przepis

Przystawka z tuńczyka

Forma potrawy: Danie rybne, Przekąska lub przystawka
200g tuńczyka w oleju
1 ząbek czosnku, rozgnieciony
sól
świeżo zmielony pieprz naturalny
150ml kwaśnej śmietany
2 łyżki szczypiorku, posiekanego
Do podania:
ogórek pokrojony w słupki
marchewka pokrojona w słupki
kalafior podzielony na cząstki
prażynki ziemniaczane
» zobacz przepis

Zrazy diabelskie z karkówki

Forma potrawy: Danie główne
ogórek konserwowy
5 pieczarek
4 plastry karkówki dość cienkie
mąka pszenna
olej
2 plasterki żółtego sera
cukier
musztarda
pieprz
5 łyżeczek przecieru pomidorowego
przyprawa orientalna kuronia
sól
1 cebula
1 marchew dość duża
2 papryczki chili
1 seler
» zobacz przepis
↑ wróc do góry ↑
Cookies i polityka prywatności.

Serwis cojemy.pl wykorzystuje pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w witrynie. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Zobacz szczegóły w polityce prywatności.