cojemy.pl > Dania główne > Zrazy diabelskie z karkówki

wyszukaj przepisy wg. składników, na przykład: Przepisy z pstrągiem ale bez cytryny

Zrazy diabelskie z karkówki

Formy potrawy: danie główne

Składniki potrawy

ogórek konserwowy
5 pieczarek
4 plastry karkówki dość cienkie
mąka pszenna
olej
2 plasterki żółtego sera
cukier
musztarda
pieprz
5 łyżeczek przecieru pomidorowego
przyprawa orientalna kuronia
sól
1 cebula
1 marchew dość duża
2 papryczki chili
1 seler

Przyrządzanie

Popieprzyć plastry karkówki, posmarować musztardą, położyć na każdy plaster kawałek ogórka, żółtego sera, pół papryczki chili, zrolować, związać nitką, podsmażyć marchewkę w talarkach, selera w paskach, cebulę w krążkach, pieczarki.
 
Po jakimś czasie dodać zrazy obsmażyć, dolać nieco wody, poddusić pod przykryciem aż karkówka zmięknie, pod koniec dodać sos zrobiony w filiżance: 4 łyżki przecieru pomidorowego, pół łyżeczki mąki, pół łyżeczki cukru, 2 łyżeczki przyprawy kuronia orientalnej, uzupełnić filiżankę wodą do pełna, wlać na patelnię, zamieszać.
 
Podawać z ryżem i czerwonym winem np. sofia melnik.

Widok do druku

Zobacz przepisy ze składnikami znajdującymi się w tej potrawie

Cebula, Cukier, Karkówka (każdy rodzaj), Marchew, Musztarda, Mąka pszenna (zwykła), Ogórek, Olej, Papryka, Papryka chili, Pieczarki, Pieprz, Pomidor, Seler, Ser żółty, Sól kuchenna

Podobne przepisy

Zrazy z grzybami i śmietaną

Forma potrawy: Danie główne
800g wołowiny bez kości (zrazówki)
6 suszonych grzybów
300g kartofli
200ml śmietany
1 łyżka masła
2 łyżki mąki
sól, pieprz
» zobacz przepis

Karkówka z grilla pyszności

Forma potrawy: Danie na grilla
1kg karkówki
1 czubata łyżeczka ziół (jałowiec, ziele angielskie, rozmaryn, majeranek)
2-3 ząbki czosnku
sól
pieprz do smaku
1/2 litra wody
150ml octu
15dag cebuli
1-2 listki laurowe
» zobacz przepis

Zrazy zawijane w sosie grzybowym

Forma potrawy: Danie główne
90dag wołowiny z udzca lub polędwicy
20dag boczku
3dag suszonych grzybów
7dag korniszonów
1 cebula
2 kromki bułki bez skórki
150ml śmietany
1 jajo
2 łyżki masła
1 łyżka oliwy
sól, pieprz
» zobacz przepis

Zrazy bite - staropolskie

Forma potrawy: Inna potrawa, Danie główne
0,5kg - świeżych prawdziwków lub podgrzybków pokrojonych w grube kawałki
łyżeczka mąki
1kg - polędwicy wołowej
0,25 l - kwaśnej śmietany
0,75 l - bulionu wołowego
pieprz
sól
1kg - ziemniaków
» zobacz przepis

Zrazy z kaszą gryczaną

Forma potrawy: Danie główne
2 saszetki kaszy gryczanej Cenos
30dag wołowiny
4 plasterki wędzonego boczku
4 ogórki
cebula
olej
sól i pieprz
wykałaczki
» zobacz przepis

Zrazy z kury po polsku

Forma potrawy: Danie główne
2 piersi z kurczaka
5dag tłuszczu
3dag mąki
8 grzanek z bułki pszennej
3 jaja
3dag szynki
2dag groszku konserwowego
15dag pasztetu z wątróbki
tłuszcz do grzanek
sól, pieprz
» zobacz przepis

Zrazy staropolskie koronne

Forma potrawy: Danie główne
70dag wołowiny bez kości
pieprz
15dag cebuli
2dag grzybów suszonych
5dag chleba razowego
4dag smalcu
sól

Farsz:
15dag cebuli
5dag chleba czerstwego
2dag masła
pieprz, sól

Do podania:
kasza
» zobacz przepis

Zrazy wołowe po hultajsku

Forma potrawy: Danie główne
50dag wołowiny bez kości
tłuszcz
1dag mąki
10dag parówek cienkich
4dag chrzanu
10dag sera żółtego
sól, pieprz
cukier
sok z cytryny

Do podania:
ryż
» zobacz przepis

Zrazy wołowe ambasador

Forma potrawy: Danie główne
50dag wołowiny bez kości
tłuszcz
1dag mąki
100ml czerwonego wytrawnego wina
żółtko
2dag tartego razowego chleba
5dag ketchupu
10dag groszku konserwowego
sól, pieprz

Do podania:
ryż
surówki
» zobacz przepis

Sos urodzinowy

Forma potrawy: Sos
olej roślinny
sos diabelski (keczup)
musztarda
pieprz
sól
cebula
ogórek surowy
papryka czerwona
» zobacz przepis

Potrawka urodzinowa

Forma potrawy: Danie główne
boczek pieczony
schab świnski surowy
olej roślinny
ser żółty ostry
sos diabelski (keczup)
przyprawa do mięsa z grilla
sól
cebula
» zobacz przepis

Zrazy po makowsku

Forma potrawy: Danie główne
80dag schabu
10dag pasztetu
5dag wątroby wieprzowej lub cielęcej
10dag pieczarek
1/2 szklanki wody lub wywaru z warzyw
10dag ketchupu
10dag smalcu
8dag cebuli
1dag mąki
sól, pieprz

Do podania:
ziemniaki
» zobacz przepis
↑ wróc do góry ↑
Cookies i polityka prywatności.

Serwis cojemy.pl wykorzystuje pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w witrynie. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Zobacz szczegóły w polityce prywatności.