cojemy.pl > Przyprawy > Sól kuchenna > Przepisy na potrawy > Strona numer 34

Przepisy z solą kuchenną


wyszukaj przepisy wg. składników, na przykład: Sałatki ze śledziem i cebulą
Bazylia Cukier Cukier waniliowy Curry Cynamon (laska cynamonu) Cząber Estragon Gałka muszkatołowa Gorczyca Goździk, goździki Imbir Jałowiec Kakao Kardamon Ketchup (keczup) Kmin rzymski (kumin, cumin) Kminek Kolendra Kostka warzywna Kurkuma Liście dębu Liść laurowy Lubczyk Lukier Maggi Majeranek Masala (garam masala) Melisa Mięta Musztarda Ocet Oregano Pieprz Rukola Szafran Sól kuchenna Tymianek Vegeta Wanilia Ziele angielskie Zioła prowansalskie
Ciasta z solą kuchenną Dania główne z solą kuchenną Dania na grilla z solą kuchenną Dania rybne z solą kuchenną Desery z solą kuchenną Drinki i koktajle alkoholowe z solą kuchenną Inne potrawy z solą kuchenną Koktajle bezalkoholowe z solą kuchenną Kolacje z solą kuchenną Przekąski lub przystawki z solą kuchenną Przetwory z solą kuchenną Sałatki lub surówki z solą kuchenną Sosy z solą kuchenną Zapiekane z solą kuchenną Zupy z solą kuchenną Śniadania z solą kuchenną

Kolorem zielonym zaznaczono sól kuchenna

Wyborna zapiekanka z wołowiną

Forma potrawy: Zapiekane
1kg wołowiny
1/2kg makaronu
włoszczyzna
3 jajka
15dag ostrego żółtego sera
3 cebule
połowa szklanki oleju
Vegeta, sól, pieprz do smaku
łyżka masła
koperek lub natka
tarta bułka
» zobacz przepis

Dip z buraka

Forma potrawy: Sos
burak ugotowany lub marynowany
łyżka kaparów
200ml jogurtu
łyżka czerwonego octu winnego
łyżka musztardy
łyżka pasty pomidorowej
cukier, sól, pieprz
» zobacz przepis

Purée z buraków ćwikłowych

Forma potrawy: Inna potrawa, Sałatka lub surówka
800g buraków ćwikłowych
2 kwaśne jabłka
60g słoniny
1/2 cytryny
1/2 łyżki mąki
2 łyżki śmietany 30%
cukier, sól
Niekoniecznie:
2 łyżki wiśni z konfitury
» zobacz przepis

Surówka marchewkowo-chrzanowa

Forma potrawy: Sałatka lub surówka
40dag marchewki
100ml śmietany
15dag jabłek
4dag chrzanu
zielenina
sól
sok z cytryny
» zobacz przepis

Kiełbasa w piwie

Forma potrawy: Inna potrawa, Danie główne
50dag kiełbasy białej
pół litra piwa jasnego
cebula
3 ząbki czosnku
2 łyżki mąki
4 łyżki masła
sól, pieprz, przyprawa do zup
Do podania:
ziemniaki,
surówka
» zobacz przepis

Parówki po dyrektorsku

Forma potrawy: Śniadanie, Kolacja
40dag parówek cienkich
15dag cebuli
20dag pieczarek
15dag pomidorów
150ml śmietany
4dag tłuszczu
sól, pieprz
papryka
» zobacz przepis

Pierogi ze śliwkami i migadałami

Forma potrawy: Kolacja, Danie główne
Ciasto:
350g mąki
1 małe jajo
ok. 125ml letniej wody,
sól
Farsz:
400-500g suszonych śliwek
40g cukru
Inne:
masło do polania pierogów
1 łyżka tartej bułki
1 łyżka cukru (niekoniecznie)
250ml śmietany
» zobacz przepis

Sos z papryki

Forma potrawy: Sos
10dag czerwonej papryki
10dag cebuli
1 łyżka sosu sojowego
4 ząbki czosnku
4 łyżki estragonu
zieleniny
1 łyżeczka oleju lub oliwy
sok z cytryny lub ocet
sól
chilli
goździki
» zobacz przepis

Zupa z kurczaka z grzybami

Forma potrawy: Zupa
1200ml bulionu z kury
150g gotowanych piersi z kurczaka
4 grzyby aromatyczne lub suszone prawdziwki
150g chińskiego makaronu jajecznego lub makaronu domowego
3 łyżki sherry
sól, pieprz
2 łyżki zielonej siekanej pietruszki do przybrania
» zobacz przepis

Patelnia meksykańska

Forma potrawy: Inna potrawa, Danie główne
4 cebule
2 ząbki czosnku
sól
2 jabłka
sok z 1 cytryny
2 marynowane ostre papryki
4 duże pomidory
4 łyżki oleju
40dag mielonego mięsa
pieprz
10 oliwek nadziewanych papryką
szczypta cynamonu
curry
» zobacz przepis

Pasztet z marchewki

Forma potrawy: Przetwór, Przekąska lub przystawka
1,75kg marchewki
1 litr rosołu z kostki
duży pęczek natki pietruszki
190g masła
2 łyżki cukru
100ml białego wina
4 jaja
4 łyżki mąki
2 łyżki soku z cytryny
1 łyżka utartej skórki cytrynowej
250ml gęstej śmietany
sól, pieprz, gałka muszkatołowa
olej do smarowania formy
» zobacz przepis

Pomidory nadziewane rybą

Forma potrawy: Danie rybne, Danie główne
1kg pomidorów
500g gotowanej ryby
Marynata:
12 łyżek oleju
8 łyżek octu winnego
1/2 łyżeczki pieprzu
1/2 łyżeczki cukru
1/2 łyżeczki soli
kilka gałązek zielonej pietruszki
Majonez:
400ml oliwy
3 żółtka
sok z 1 cytryny
sól, pieprz cayenne
» zobacz przepis
↑ wróc do góry ↑
Cookies i polityka prywatności.

Serwis cojemy.pl wykorzystuje pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w witrynie. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Zobacz szczegóły w polityce prywatności.