MENU
ZWIŃ MENU

Dip z buraka

Forma potrawy: Sosy, potrawa wegetariańska

Składniki

burak ugotowany lub marynowany
łyżka kaparów
200 ml jogurtu
łyżka czerwonego octu winnego
łyżka musztardy
łyżka pasty pomidorowej
cukier, sól, pieprz

Przyrządzanie

Buraka pokroić na kawałki, zmiksować razem z pozostałymi składnikami. Doprawić cukrem, solą i pieprzem.

Więcej przepisów znajdziesz na www.cojemy.pl

Skomentuj

Zobacz przepisy ze składnikami znajdującymi się w tej potrawie

Podobne przepisy

Sałatka wielobarwna

Forma potrawy: Sałatki


1 główka sałaty
2 cykorie
3 łodygi selera naciowego
100 g buraka
100 g małych pieczarek
2 jaja na twardo
2 cienkie plasterki chudej szynki lub makreli
natka pietruszki do przybrania
 
Polewa:
1 łyżeczka musztardy
25 ml octu winnego
sól i świeżo zmielony pieprz

Surówka z buraczków

Forma potrawy: Przekąski lub przystawki, Sałatki

20 dag buraków
10 dag jabłek
1 łyżka startego chrzanu
1/4 szklanki jogurtu
sok z cytryny
ocet
sól

Sałatka z buraków i jabłek

Forma potrawy: Sałatki

90g buraków
25g jabłek
5g chrzanu
5g oleju
3g cukru
kwasek cytrynowy
sól