Formy potrawy: Dania główne, Inne potrawy
50 dag kiełbasy białej
pół litra piwa jasnego
cebula
3 ząbki czosnku
2 łyżki mąki
4 łyżki masła
sól, pieprz, przyprawa do zup
Do podania:
ziemniaki,
surówka
Piwo zagotować, włożyć do niego kiełbasę w całości, ząbek czosnku i grubo pokrojoną cebulę. Gotować na małym ogniu przez 20-30 minut. Następnie przykryć i odstawić na pół godziny.
Mąkę zasmażyć z masłem, dodać do tego przetartą przez sito cebulę, zmiażdżony czosnek, sól, pieprz, przyprawę do zup i zalać piwem.
Kiełbasę pokroić w grube plastry, zalać sosem piwnym.
Podawać z ziemniakami i surówką.
Forma potrawy: Przekąski lub przystawki, Dania na grilla
kiełbasa biała parzona 6 sztuk
papryka chili w proszku
chrzan tarty
Forma potrawy: Przekąski lub przystawki, Śniadania
Forma potrawy: Dania główne, Inne potrawy
dorodny kurczak (1,2 - 1,5 kg)
5-6 łyżek płynnego miodu
3-4 ząbki czosnku
puszka piwa
łyżka curry
sól
Do podania:
ryż
lub ziemniaki
Forma potrawy: Dania główne
1/2 kg kiełbasy
100 g boczku
1 paczka (125 g) puree ziemniaczanego
750 g żółtego sera
1 papryka
1 cebula
sól
papryka w proszku