cojemy.pl > Kolacje > Parówki po dyrektorsku

wyszukaj przepisy wg. składników, na przykład: Potrawy z ryżem i bananami

Parówki po dyrektorsku

Formy potrawy: kolacja, śniadanie

Składniki potrawy

40dag parówek cienkich
15dag cebuli
20dag pieczarek
15dag pomidorów
150ml śmietany
4dag tłuszczu
sól, pieprz
papryka

Przyrządzanie

Parówki umyć, obrać z osłonek, pokroić na kawałki 3-4 cm Pomidory umyć, sparzyć wrzącą wodą, obrać ze skórki, pokroić w cząstki.

Cebulę i pieczarki oczyścić, opłukać, pokroić w kostkę, usmażyć, połączyć z pomidorami, parówkami i przyprawami, polać śmietaną i zapiec.

Widok do druku

Zobacz przepisy ze składnikami znajdującymi się w tej potrawie

Cebula, Papryka, Parówka, Pieczarki, Pieprz, Pomidor, Sól kuchenna, Śmietana

Podobne przepisy

Parówki w szlafroczkach

Forma potrawy: Śniadanie
40dag cienkich parówek
3 jaja
5dag mąki
sól, pieprz
» zobacz przepis

Parówki po angielsku

Forma potrawy: Śniadanie, Danie główne
8 jajek
8 parówek
1 główka czosnku
1 główka sałaty
2 cebule
sól, pieprz
olej sojowy lub słonecznikowy
sok z cytryny
» zobacz przepis

Parówki w cieście

Forma potrawy: Danie na grilla, Przekąska lub przystawka
1 łyżka oleju
8 parówek

Ciasto:
50g zwykłej mąki
szczypta soli
1 jajko
150ml mleka

Do przybrania:
plastry ogórka
przepołowione plasterki pomidora
» zobacz przepis

Parówki zapiekane

Forma potrawy: Danie główne
6 parówek (około 30 dag)
1 szklanka mleka skondensowanego niesłodzonego
15dag sera warmińskiego lub tylżyckiego
2 łyżki świeżo startego chrzanu lub 2 ząbki czosnku
sól
pieprz
Do podania z:
ziemniaki lub ryż
surówka
» zobacz przepis

Parówki w kabaczku

Forma potrawy: Śniadanie, Danie główne
1 kabaczek (ok. 1 kg)
6-8 parówek (30-40 dag)
sól
1/2 łyżeczki pieprzu
1/2 łyżeczki papryki w proszku
1/2 łyżeczki oregano
1 cebula (10 dag)
5 łyżek oleju
1/2 szklanki ketchupu
15dag tartego żółtego sera
» zobacz przepis

Chorwackie kiełbaski cevapcici

Forma potrawy: Danie na grilla
mięso wołowe bez kości 80 dag
mała cebula
sól

Do podania:
biały cheb pszenny
» zobacz przepis

Zrazy wołowe po hultajsku

Forma potrawy: Danie główne
50dag wołowiny bez kości
tłuszcz
1dag mąki
10dag parówek cienkich
4dag chrzanu
10dag sera żółtego
sól, pieprz
cukier
sok z cytryny

Do podania:
ryż
» zobacz przepis

Kasza gryczana zapiekana z żółtym serem

Forma potrawy: Zapiekane
20dag kaszy gryczanej
2 szklanki wody
2 łyżki tłuszczu
25dag parówek
15dag żółtego sera
1/2 butelki śmietany
10dag ketchupu
sól, pieprz
tłuszcz i tarta bułka do naczynia
» zobacz przepis

Zupa z fasoli

Forma potrawy: Zupa
pół kg. mięsa na rosół
lub kostka bulionowa + kiełbasa/parówka
pół kg. fasoli
2 ziemniaki
1 cebula
1 średnia marchewka
1-2 pomidory
olej
zielenina, czosnek
przyprawy
» zobacz przepis

Zupa grochowa z parówkami

Forma potrawy: Zupa
1 duża cebula, posiekana
25g masła lub 1 łyżka oleju
450g mrożonego groszku
600ml bulionu z drobiu
225g parówek
sól
świeżo zmielony pieprz

Do podania:
grzanki
» zobacz przepis
↑ wróc do góry ↑
Cookies i polityka prywatności.

Serwis cojemy.pl wykorzystuje pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w witrynie. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Zobacz szczegóły w polityce prywatności.