cojemy.pl > Przetwory > Przetwory z warzywami > Przepisy na potrawy > Strona numer 5

Przetwory z warzywami


wyszukaj przepisy wg. składników, na przykład: Przepisy z kukurydzą i pomidorem, bez czosnku
Przetwory z alkoholem Przetwory z grzybami Przetwory z innymi składnikami Przetwory z makaronami, mąkami, kaszą, zbożami Przetwory z mięsem Przetwory z nabiałem oraz jajami Przetwory z napojami Przetwory z owocami Przetwory z pieczywem Przetwory z przyprawami Przetwory z warzywami
Przetwory z bakłażanem Przetwory z brokułami Przetwory z burakiem ćwikłowym Przetwory z cebulą Przetwory z chrzanem Przetwory z cukinią Przetwory z czosnkiem Przetwory z dymką (pęczkiem dymki) Przetwory z dynią Przetwory z fasolką szparagową Przetwory z kalafiorem Przetwory z kapustą Przetwory z koperkiem lub koperem Przetwory z marchewką Przetwory z ogórkiem Przetwory z papryką Przetwory z papryką chili Przetwory z pietruszką Przetwory z pomidorem Przetwory z porami Przetwory z rozmarynem Przetwory z selerem Przetwory ze szpinakiem

Kolorem zielonym zaznaczono warzywa

Ogórki w zalewie musztardowej

Forma potrawy: Przetwór
Ogórki
Składniki na zalewę:
1 l wody
3 płaskie łyżki soli
1,5 szk. cukru
5 łyżek musztardy
1 szkl. octu 10%
3 liście laurowe
ziele angielskie
» zobacz przepis

Fasolka konserwowa

Forma potrawy: Przetwór
1kg fasolki szparagowej
 
zalewa:
2 szklanki wody
1dag soli
0,5dag kwasku cytrynowego
0,5dag cukru
» zobacz przepis

Pasteryzowana mizeria z ogórków

Forma potrawy: Przetwór
młode ogórki
sól
kwasek cytrynowy
pieprz
» zobacz przepis

Kalafiory pasteryzowane

Forma potrawy: Przetwór
kalafiory
kwasek cytrynowy
woda 
» zobacz przepis

Domowy przecier pomidorowy

Forma potrawy: Przetwór
2kg pomidorów
sól
cukier
łyżka oliwy lub oleju
» zobacz przepis

Marmolada z dyni i śliwek

Forma potrawy: Przetwór
500g zmiksowanego miąższu dyni
500g zmiksowanych renklod lub węgierek
kawałek drobno posiekanego kłącza imbiru (1 czubata łyżeczka lub więcej)
1kg cukru żelującego
» zobacz przepis

Marmolada dyniowa z pomarańczami

Forma potrawy: Przetwór
800g dyni
6 pomarańcz
300g cukru żelującego
5 łyżek Amaretto lub Grand Marnier
» zobacz przepis

Konfitury z dyni

Forma potrawy: Przetwór
1,5kg dyni
1kg cukru
1 szklanka wody
sok z cytryny lub kwasek cytrynowy
1 kieliszek araku lub wódki
» zobacz przepis

Konfitura dyniowo-waniliowa

Forma potrawy: Przetwór
1kg dyni
3 pomarańcze
3 laski wanilii
50ml soku z cytryny
500g cukru żelującego
» zobacz przepis

Dżem z dyni z borówkami lub żurawinami

Forma potrawy: Przetwór
1kg dyni
500g borówek albo żurawin
750g cukru
» zobacz przepis

Dżem z dyni i jabłek

Forma potrawy: Przetwór
1kg dyni
500g kwaśnych jabłek
700g cukru
kilka goździków
mielony cynamon
» zobacz przepis

Dynia w przecierze żurawinowym

Forma potrawy: Przetwór
dynia
żurawina
cukier
» zobacz przepis
↑ wróc do góry ↑
Cookies i polityka prywatności.

Serwis cojemy.pl wykorzystuje pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w witrynie. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Zobacz szczegóły w polityce prywatności.