cojemy.pl > Przetwory > Przetwory z warzywami > Przepisy na potrawy > Strona numer 6

Przetwory z warzywami


wyszukaj przepisy wg. składników, na przykład: Sosy z olejem ale bez pieprzu
Przetwory z alkoholem Przetwory z grzybami Przetwory z innymi składnikami Przetwory z makaronami, mąkami, kaszą, zbożami Przetwory z mięsem Przetwory z nabiałem oraz jajami Przetwory z napojami Przetwory z owocami Przetwory z pieczywem Przetwory z przyprawami Przetwory z warzywami
Przetwory z bakłażanem Przetwory z brokułami Przetwory z burakiem ćwikłowym Przetwory z cebulą Przetwory z chrzanem Przetwory z cukinią Przetwory z czosnkiem Przetwory z dymką (pęczkiem dymki) Przetwory z dynią Przetwory z fasolką szparagową Przetwory z kalafiorem Przetwory z kapustą Przetwory z koperkiem lub koperem Przetwory z marchewką Przetwory z ogórkiem Przetwory z papryką Przetwory z papryką chili Przetwory z pietruszką Przetwory z pomidorem Przetwory z porami Przetwory z rozmarynem Przetwory z selerem Przetwory ze szpinakiem

Kolorem zielonym zaznaczono warzywa

Dynia marynowana 3

Forma potrawy: Przetwór
2kg dyni
1kg cukru
2 szklanki wody
1 szklanka octu
kilka kawałeczków cynamonu
kilkanaście goździków
» zobacz przepis

Dynia marynowana 2

Forma potrawy: Przetwór
2kg dyni oczyszczonej ze skóry i pestek
1kg cukru
1 szklanka wody
10–15 goździków
30–50g imbiru
ocet winny
» zobacz przepis

Dynia marynowana 1

Forma potrawy: Przetwór
2kg dyni
500g cukru
1 szklanka octu
1 szklanka wody
kilkanaście goździków
» zobacz przepis

Papryka konserwowa

Forma potrawy: Przetwór
1kg papryki
zalewa:
5 szklanek wody
1 szklanka octu
łyżka soli
4 łyżki curku
» zobacz przepis

Dynia marynowana domowym sposobem

Forma potrawy: Przetwór
1kg dyni oczyszczonej
3 szklanki wody
40dag cukru
1/4 szklanki octu
goździki
cynamon wedle uznania
» zobacz przepis

Czosnek marynowany

Forma potrawy: Przetwór
25dag obranych ząbków czosnku
1/4 litra octu winnego
1/4 litra wody
2 łyżeczki cukru
2 goździki
10 ziarenek ziela angielskiego
łyżka oleju sojowego
» zobacz przepis

Chrzan domowy

Forma potrawy: Przetwór
25dag świeżego chrzanu
50ml śmietany kremówki
2 jajka na twardo
1 łyżka cukru
sól, kwasek cytrynowy lub sok z cytryny
» zobacz przepis

Kompot z dyni

Forma potrawy: Przetwór
Dynia dojrzała średnia 1 szt.
Ocet 10% 1/2 szklanki
Cukier 10 łyżeczek
Sól 1 łyżeczka
Woda 1 l.
Goździki 8-10 szt.
» zobacz przepis

Dynia marynowana

Forma potrawy: Przetwór
Dynia dojrzała średnia 1 szt.
Ocet 6% 3/4 szklanki
Cukier 5 łyżeczek
Sól 1 łyżeczka
Woda 2,5 szklanki
Goździki, cynamon w lasce, estragon
» zobacz przepis

Chrzan tarty w słoikach

Forma potrawy: Przetwór
50 dag. chrzanu w korzeniu
2-3 łyżki gęstej śmietany
cukier, ocet, sól
» zobacz przepis

Marmolada z dyni i moreli

Forma potrawy: Przetwór
1 puszka moreli
800g miąższu dyni pokrojonego w kostkę
800g cukru żelującego
1/3 torebki cukru waniliowego
30ml rumu
» zobacz przepis

Marmolada dyniowo-jabłkowa

Forma potrawy: Przetwór
500g dyni
500g niesłodzonego musu jabłkowego lub jabłek
sok i skórka z 1 cytryny
1kg cukru żelującego
» zobacz przepis
↑ wróc do góry ↑
Cookies i polityka prywatności.

Serwis cojemy.pl wykorzystuje pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w witrynie. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Zobacz szczegóły w polityce prywatności.