cojemy.pl > Przetwory > Przetwory z warzywami > Przetwory z cukinią > Przepisy na potrawy

Przetwory z cukinią


wyszukaj przepisy wg. składników, na przykład: Przetwory bez octu
Przetwory z alkoholem Przetwory z grzybami Przetwory z innymi składnikami Przetwory z makaronami, mąkami, kaszą, zbożami Przetwory z mięsem Przetwory z nabiałem oraz jajami Przetwory z napojami Przetwory z owocami Przetwory z pieczywem Przetwory z przyprawami Przetwory z warzywami
Przetwory z bakłażanem Przetwory z brokułami Przetwory z burakiem ćwikłowym Przetwory z cebulą Przetwory z chrzanem Przetwory z cukinią Przetwory z czosnkiem Przetwory z dymką (pęczkiem dymki) Przetwory z dynią Przetwory z fasolką szparagową Przetwory z kalafiorem Przetwory z kapustą Przetwory z koperkiem lub koperem Przetwory z marchewką Przetwory z ogórkiem Przetwory z papryką Przetwory z papryką chili Przetwory z pietruszką Przetwory z pomidorem Przetwory z porami Przetwory z rozmarynem Przetwory z selerem Przetwory ze szpinakiem

Kolorem zielonym zaznaczono cukinia

Leczo z cukinii lub kabaczka

Forma potrawy: Przetwór, Danie główne
cukinia
cebule
pomidory i/lub koncentrat pomidorowy
kiełbasa lub kawałki mięsa
świeża papryka
» zobacz przepis

Sos z cukinii (relish)

Forma potrawy: Przetwór, Sos
10 szklanek startego miąższu cukinii, bez skórki i pestek
4 szklanki posiekanej cebuli
3 łyżki soli
3 szklanki papryki pokrojonej w kostkę
4 szklanki cukru
2 łyżki soli selerowej
2 łyżki maki ziemniaczanej
2 i 1/2 szklanki octu
1/2 łyżki gałki muszkatołowej
1/2 łyżki świeżo zmielonego pieprzu
1/2 łyżki zmielonej gorczycy
1/2 łyżki kurkumy
» zobacz przepis

Cukinia pasteryzowana

Forma potrawy: Przetwór
1kg cukinii
0,75 litra wody
30g soli
10g cukru
10g kwasku cytrynowego
kilka gałązek kopru z nasionami
kilka ziaren pieprzu
100g cebuli
listek laurowy
» zobacz przepis

Pasztet z cukini i szpinaku

Forma potrawy: Przetwór, Przekąska lub przystawka
2kg cukini
300g cebuli
3 łyżki oliwy
200g tartej bułki
250ml mleka
6 jaj
400g szpinaku
30g masła
4 ząbki czosnku
sól, pieprz, gałka muszkatołowa
1 łyżeczka posiekanej świeżej mięty
kilka listków estragonu
masło do smarowania formy
listki świeżej mięty do przybrania
» zobacz przepis

Zimowa sałatka z cukinii

Forma potrawy: Przetwór, Sałatka lub surówka
4kg cukinii
1kg marchwi
20 dkg cebuli
4 łyżki soli
ziele angielskie
liść laurowy
pieprz ziarnisty
Zalewa:
4 szkl. wody
1/2 szkl. oleju
1 szkl. octu 10 %
1/2 łyżki soli
» zobacz przepis

Ratatouille

Forma potrawy: Przetwór
Składniki na 3 słoiki po 400ml
4 nieduże cukinie
2 bakłażany
5 pomidorów
3 cebule
5 ząbków czosnku
szklanka oliwy lub oleju
sól
tymianek
» zobacz przepis

Dżem z kabaczka i imbiru

Forma potrawy: Przetwór
1,5kg kabaczka
1 duża cytryna
ok. 1kg cukru
7g mielonego imbiru
» zobacz przepis

Cukinia kiszona

Forma potrawy: Przetwór
cukinie
woda
sól
» zobacz przepis

Marynaty z dyniowatych z imbirem i pietruszką

Forma potrawy: Przetwór
1kg dyni/kabaczka/cukinii/patisona
zalewa:
2 szklanki octu winnego 5% (najlepiej imbirowego)
pól łyżki cynamonu
pól łyżki imbru w proszku
2 łyżki cukru pudru
1 łyżka natki pietruszki
pól łyżeczki soli
pól łyżki ziaren pieprzu i 10-12 goździków
» zobacz przepis

Marynowane chilli z jarzynami po meksykańsku

Forma potrawy: Przetwór, Przekąska lub przystawka
250g papryczek chilli
4 marchewki
30 małych białych cebulek
3 małe cukinie
250g małych pieczarek
6 ząbków czosnku
1 gałązka tymianku
1 gałązka majeranku
5 liści laurowych
2 łyżeczki soli
1/4 łyżeczki pieprzu świeżo zmielonego
2 łyżeczki oregano
500ml białego octu winnego
125ml oleju
180ml wody
» zobacz przepis
↑ wróc do góry ↑
Cookies i polityka prywatności.

Serwis cojemy.pl wykorzystuje pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w witrynie. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Zobacz szczegóły w polityce prywatności.