cojemy.pl > Przetwory > Konfitury agrestowe z ziołami

wyszukaj przepisy wg. składników, na przykład: Potrawy z ryżem i bananami

Konfitury agrestowe z ziołami

Formy potrawy: przetwór, potrawa wegetariańska, czas przygotowania: 30 min.

Składniki potrawy

1,5kg agrestu białego
0,5kg cukru żelującego
liście świeżej bazylii
liście oregano
liście rozmarynu
liście mięty
odrobina pieprzu

Przyrządzanie

Agrest oczyścić, rozdrobnić na cząstki, włożyć do rondla, dodać cukier i gotować 5 min. Liście ziół pokroić na drobno, dodać do gorących konfitur. Wymieszać, doprawić odrobiną pieprzu. Przechowywać w słoikach w zimnym miejscu.

Widok do druku

Zobacz przepisy ze składnikami znajdującymi się w tej potrawie

Agrest, Bazylia, Cukier, Mięta, Oregano, Pieprz, Rozmaryn

Podobne przepisy

Grzanki z szynką

Forma potrawy: Śniadanie, Zapiekane
8 kromek bułki
8 plastrów sera ostrowskiego lub edamskiego
4 plastry szynki
2 łyżki masła lub margaryny
2 łyżeczki tymianku, oregano lub bazylii
» zobacz przepis

Purée z buraków ćwikłowych

Forma potrawy: Inna potrawa, Sałatka lub surówka
800g buraków ćwikłowych
2 kwaśne jabłka
60g słoniny
1/2 cytryny
1/2 łyżki mąki
2 łyżki śmietany 30%
cukier, sól

Niekoniecznie:
2 łyżki wiśni z konfitury
» zobacz przepis

Konfitury z wiśni

Forma potrawy: Przetwór
1kg wiśni
1kg cukru
» zobacz przepis

Grillowane kotlety baranie z ziołami

Forma potrawy: Danie na grilla, Danie główne
8 kotletów z combra (młoda baranina)
125ml oliwy
2 łyżki majeranku
2 łyżki tymianku
1 łyżka oregano
sól, pieprz
8 gałązek rozmarynu do spięcia kotletów
Do podania z:
frytki
buraczki na kwaśno
» zobacz przepis

Konfitury z dyni

Forma potrawy: Przetwór
1,5kg dyni
1kg cukru
1 szklanka wody
sok z cytryny lub kwasek cytrynowy
1 kieliszek araku lub wódki
» zobacz przepis

Konfitury z jeżyn i wiśni

Forma potrawy: Przetwór
50dag jeżyn
75dag wiśni
1/4 l soku z czerwonej porzeczki lub z sok z cytryny
trochę skórki cytrynowej
50dag cukru żelującego
» zobacz przepis

Tournedos z polędwicy wołowej

Forma potrawy: Danie główne
50dag polędwicy wołowej
1 łyżka oliwy
estragon
bazylia
szałwia
zielenina
2 łyżki soku z cytryny
2 łyżki musztardy
sól, pieprz
1 ząbek czosnku
» zobacz przepis

Szaszłyki z krewetek

Forma potrawy: Danie na grilla, Danie rybne, Danie główne
16 dużych krewetek
sól, pieprz
swieże liście pietruszki i koperku
olej do smażenia

Sos:
4 filety anchois
3 łyżki oleju
90g masła
2 ząbki czosnku
50ml brandy
1 łyżeczka musztardy
1 łyżka soku cytrynowego
» zobacz przepis

Szaszłyki drobiowe

Forma potrawy: Danie na grilla
50dag piersi z kurczaka lub indyka
1 papryka
1 cukinia
3 cebule
10 łyżki oleju
5 łyżek sosu sojowego
sok z 1/2 cytryny
świeże zioła (np. natka, bazylia, oregano, majeranek)
sól, pieprz
» zobacz przepis

Szaszłyki z makreli i krewetek

Forma potrawy: Danie na grilla, Danie rybne, Danie główne
800g filetów z makreli lub halibuta
200g krewetek

Marynata:
100ml sosu sojowego
50ml wódki
1 łyżka mąki ziemniaczanej
2 ząbki czosnku
2 łyżki cukru
1 papryczka chilli
zioła do przybrania
» zobacz przepis

Sałatka z szynką, ryżem i pieczarkami

Forma potrawy: Sałatka lub surówka
400 g. ryżu
400 g. pieczarek
świeży ogórek
2 cebule
200 g. szynki
2 łyżki kaparów (niekoniecznie )
3 łyżki octu winnego
7 łyżek oliwy
sól
pieprz
szczypta cukru
świeże lub suszone zioła - szczypiorek, estragon, bazylia.
» zobacz przepis

Cielęcina Weck

Forma potrawy: Przetwór, Przekąska lub przystawka
cielęcina 50 dkg.
liść laurowy 5 szt.
pieprz (ziarnisty)
ziele angielskie
żelatyna 2 łyżeczki
sól
» zobacz przepis
↑ wróc do góry ↑
Cookies i polityka prywatności.

Serwis cojemy.pl wykorzystuje pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w witrynie. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Zobacz szczegóły w polityce prywatności.