MENU
ZWIŃ MENU

Cielęcina Weck

Formy potrawy: Przekąski lub przystawki, Przetwory, dla ilu osób: 6

Składniki

cielęcina 50 dkg.
liść laurowy 5 szt.
pieprz (ziarnisty)
ziele angielskie
żelatyna 2 łyżeczki
sól

Przyrządzanie

Dobrej jakości cielęcinę umyć, posolić, podzielić.

Przygotować słoik i torebkę foliową. Do torebki włożonej w słoik wkładać podzieloną cielęcinę, przekładając ją ziołami i żelatyną.

Ugniatać mięso, zakręcić torebkę, zamknąć słoik i wstawic do wody.

Gotować na wolnym ogniu ok. 4 godz. Ostudzić.

Wyjąć ze słoika i kroić w plastry na kanapki.

Więcej przepisów znajdziesz na www.cojemy.pl

Skomentuj

Zobacz przepisy ze składnikami znajdującymi się w tej potrawie

Podobne przepisy

Cielęcina w glazurze śliwkowej

Forma potrawy: Dania na grilla

6 sznycli cielęcych
dip śliwkowy ( powidła, 2 łyżki wytrawnego białego wina, cynamon)
sól

Cielęcina na dziko

Forma potrawy: Dania główne

1 łyżka wódki
pół kg cielęciny
1 łyżeczka mąki
olej
łyżeczka cukru
musztarda
4 łyżki octu winnego
pieprz
sól
6 kulek ziela angielskiego zmiażdzonego
1 łyżka sosu sojowego
bazylia
1 cebula
2 ząbki czosnku
tymianek

Cielęcina z morelami

Forma potrawy: Dania główne

0,5 kg chudej cielęciny (w kawałkach lub zmielona)
1,5 kubka ryżu
2 łyżki masła
1 kubek sera mozzarella pokrojonego w kostki
1/4 kubka drobno poszatkowanej cebuli
1 jajko
sól
biały pieprz do smaku
1/3 kubka białego wytrawnego wina lub soku z pomarańczy
1 puszka (700g) moreli (sok wylać)
1/3 kubka poszatkowanej swieżej pietruszki

Cielęcina z kurkami lub rydzami

Forma potrawy: Dania główne

1 kg grzybów (kurki lub rydze)
1/2 kg cielęciny bez kości
łyżka masła
1/2 szklanki białego,wytrawnego wina
szklanka gęstej słodkiej śmietanki
pieprz
sól