MENU
ZWIŃ MENU

Śliwki marynowane - po prostu

Forma potrawy: Przetwory, potrawa wegetariańska

Składniki

śliwki
ocet 6%

Przyrządzanie

Śliwki przekroić na pół wypestkować i zalać przegotowanym, ciepłym octem 6% na 24 godziny.

Następnego dnia osączyć i w miarę możliwości suche śliwki układać w słoju warstwami przesypując cukrem.

Więcej przepisów znajdziesz na www.cojemy.pl

Skomentuj

Zobacz przepisy ze składnikami znajdującymi się w tej potrawie

Podobne przepisy

Śliwki marynowane w winie

Forma potrawy: Przetwory

1,5 kg śliwek
2 i 1/2 szklanki cukru
szklanka octu
szklanka czerwonego wina
2 kawałki cynamonu
3-5 goździków

Śliwki w occie

Forma potrawy: Przetwory

1 kg śliwek

Zalewa:
szklanka octu
15 dag cukru
cynamon do smaku
kilka goździków

Ochazuke - zupa z zielonej herbaty

Forma potrawy: Zupy

1 łyżka ziaren sezamowych białych
3 filiżanki gotowanego ryżu
1 kwadrat alg nori
mała kępka świeżej rzeżuchy
1 płaska łyżeczka pasty wasabi
2 filiżanki świeżo zaparzonej dobrej zielonej herbaty

Afghanistan whore

Forma potrawy: Drinki i koktajle alkoholowe

120 ml rumu
puszka piwa korzennego
120 ml wódki (opcjonalnie)