Forma potrawy: Desery
3 szklanki soku pomarańczowego (najlepiej ze świeżych owoców)
1 mango (15 dag)
3 kiwi (15 dag)
3 banany (60 dag)
1 puszka ananasa w plastrach (40 dag)
sok z 1/2 cytryny
8 łyżeczek żelatyny
Do przybrania:
1 kiwi
Forma potrawy: Desery
4 duże banany
400 ml soku pomarańczowego
pół cytryny
4 łyżki cukru pudru
50 g masła
2 łyżki likieru pomarańczowego lub bananowego
100 ml rumu
50 g posiekanych migdałów
1 łyżka cukru
4 porcje lodów waniliowych
Forma potrawy: Dania główne
1 cały kurczak
5 dag masła
szampan lub białe wytrawne wino
30 dag pomarańczy
5 dag rodzynków
sól, pieprz
sok z cytryny
Forma potrawy: Drinki i koktajle alkoholowe
1/2 części wódki czystej
1/4 części Blue Curacao
1 część likieru Triple Sec (nie więcej niż 50 ml)
sok pomarańczowy
sprite
Forma potrawy: Drinki i koktajle alkoholowe
Forma potrawy: Drinki i koktajle alkoholowe
45 ml tequili
15 ml soku cytrynowego
grenadina
120 ml soku pomarańczowego
Forma potrawy: Koktajle bezalkoholowe
40 ml soku pomarańczowego
100 ml zimnego mleka
2 łyżeczki syropu cukrowego
połowa banana
Forma potrawy: Ciasta
150 g daktyli
150 g migdałów
5 białek
50 g kandyzowanej skórki pomarańczowej
150 g cukru pudru
50 g biszkoptów
100 ml białego wina
sok i skórka z 1 cytryny
Do przełożenia:
150 g konfitur figowych, morelowych lub pomarańczowych
Lukier:
50 g cukru pudru
sok z 1/2 cytryny