Przepisy z pomarańczami
Kolorem zielonym zaznaczono pomarańcza
2 średnie pomarańcze
1 mały czerwony grejpfrut
1 mały melon
50g wiórków kokosowych
500ml mleka
40g cukru
40g kaszy manny
2 łyżeczki soku z cytryny
800g dyni
6 pomarańcz
300g cukru żelującego
5 łyżek Amaretto lub Grand Marnier
1 banan
1 kiwi
1 pomarańcza
kilka kropel soku z cytryny
40ml niebieskiego likieru curacao
sok pomarańczowy
1-2 łyżki śmietanki
wisienka
kulki z melona
30ml brandy
30ml soku pomarańczowego
30ml soku cytrynowego
białko
kostki lodu
plasterek pomarańczy
spirala ze skórki pomarańczy
wisienka
20ml ginu
20ml soku ze świeżej pomarańczy
10ml wermutu Martini Dry
10ml wermutu Martini Rosso
3 kostki lodu
30ml ginu
90ml soku pomarańczowego
90ml soku ananasowego
30ml rumu
30ml wódki
kilka kropel soku z limetki
30ml ciemnego rumu
60ml białego rumu
30ml wódki
30ml soku pomarańczowego
3 szklanki soku pomarańczowego (najlepiej ze świeżych owoców)
1 mango (15 dag)
3 kiwi (15 dag)
3 banany (60 dag)
1 puszka ananasa w plastrach (40 dag)
sok z 1/2 cytryny
8 łyżeczek żelatyny
Do przybrania:
1 kiwi
1 pierś kurczaka (25 dag)
2 pomarańcze (35 dag)
1 grejpfrut (35 dag)
2 cykorie (30 dag)
sałata lollo rosso
1/2 pęczka posiekanej natki pietruszki
2 łyżki posiekanej świerzej lub mrożonej bazylii
2 łyżki oliwy
2 łyżeczka utłuczonego czarnego pieprzu
sól
4 duże banany
400ml soku pomarańczowego
pół cytryny
4 łyżki cukru pudru
50g masła
2 łyżki likieru pomarańczowego lub bananowego
100ml rumu
50g posiekanych migdałów
1 łyżka cukru
4 porcje lodów waniliowych
1 cały kurczak
5dag masła
szampan lub białe wytrawne wino
30dag pomarańczy
5dag rodzynków
sól, pieprz
sok z cytryny