cojemy.pl > Dania główne > Dania główne z warzywami > Dania główne z cebulą > Przepisy na potrawy > Strona numer 18

Dania główne z cebulą


wyszukaj przepisy wg. składników, na przykład: Ciasta z serem białym bez jajek
Dania główne z alkoholem Dania główne z grzybami Dania główne z innymi składnikami Dania główne z makaronami, mąkami, kaszą, zbożami Dania główne z mięsem Dania główne z nabiałem oraz jajami Dania główne z napojami Dania główne z owocami Dania główne z pieczywem Dania główne z przyprawami Dania główne z rybami i owocami morza Dania główne z sosami Dania główne z słodyczami Dania główne z warzywami
Dania główne z bakłażanem Dania główne z bambusem Dania główne z batatami Dania główne z brokułami Dania główne z burakiem ćwikłowym Dania główne z bobem Dania główne z cebulą Dania główne z chrzanem Dania główne z cukinią Dania główne z kapustą czerwoną Dania główne z czosnkiem Dania główne z dymką (pęczkiem dymki) Dania główne z dynią Dania główne z fasolą Dania główne z fasolką szparagową Dania główne z groszkiem Dania główne z kalafiorem Dania główne z kalarepą Dania główne z kapustą Dania główne z kapustą kiszoną (kwaszoną) Dania główne z kiełkami sojowymi Dania główne z koperkiem lub koperem Dania główne z kukurydzą Dania główne z marchewką Dania główne z ogórkiem Dania główne z papryką Dania główne z papryką chili Dania główne z pietruszką Dania główne z pomidorem Dania główne z porami Dania główne z rozmarynem Dania główne z ryżem Dania główne z rzeżuchą Dania główne z sałatą Dania główne z selerem Dania główne z soczewicą Dania główne z soją Dania główne z szalotką Dania główne z szałwią Dania główne ze szczypiorkiem Dania główne ze szparagami Dania główne ze szpinakiem Dania główne z włoszczyzną Dania główne z ziemniakami

Kolorem zielonym zaznaczono cebula

Kartofle faszerowane śledziami i prawdziwkami

Forma potrawy: Zapiekane, Danie główne, Przekąska lub przystawka
12 średniej wielkości kartofli
2 łyżki masła
3 łyżki śmietany
1 łyżka tartej bułki
1 pęczek siekanego koperku
tłuszcz do wysmarowania formy
 
Farsz:
150g solonych śledzi
5 dużych suszonych prawdziwków
3 kartofle
1 cebula
1 jajo
2 łyżki śmietany
sól, pieprz
1 łyżka masła
» zobacz przepis

Kotlety schabowe panierowane i duszone

Forma potrawy: Danie główne
4 kotlety schabowe z kostką
2 łyżki masła
1 łyżka mąki
4 łyżki tartej bułki
2 jaja
1/2 cebuli
250ml bulionu (może być z kostki)
120g utartego chrzanu
tłuszcz do smażenia
sól, pieprz
Do podania:
kartofle
kapusta kiszona
» zobacz przepis

Ryba po baskijsku

Forma potrawy: Danie rybne, Danie główne
3/4kg filetów rybnych (sola lub dorsz lub flądra lub mintaj)
1/4 filiżanki sosu z krewetek
1/2 filiżanki wytrawnego białego wina
1/2 filiżanki zmiażdżonych pomodorów
2 łyżki posiekanej zielonej pietruszki
1/2 łyżeczki bazylii lub oregano
3 łyżki posiekanej szalotki
1 liść laurowy
» zobacz przepis

Kotlet schabowy po generalsku

Forma potrawy: Danie główne
60dag schabu
tłuszcz do smażenia
2dag mąki
2dag grzybów suszonych
20dag kapusty kwaszonej
5dag cebuli
3dag tłuszczu
2dag mąki
4 sztuki usmażonych naleśników
2 jaja
bułka tarta
sól, pieprz
Do podania:
ziemniaki i surówki
» zobacz przepis

Schab w galarecie

Forma potrawy: Danie główne
60dag schabu
tłuszcz
1dag mąki
1dag ketchupu
8dag cebuli
2dag żelatyny
białko
sól, pieprz
jajko gotowane
papryka konserwowa
zielenina
» zobacz przepis

Szaszłyczki z wątróbek drobiowych

Forma potrawy: Danie na grilla, Danie główne
0,5kg wątróbek drobiowych
1 owoc mango
50g orzechów ziemnych
1 ząbek czosnku
1 mała cebula
2 suszone papryczki chilli
50g masła orzechowego
1 kawałek cynamonu
1 łyżeczka utartej skórki cytrynowej
1 łyżka soku z cytryny
2 łyżki sosu sojowego
3 łyżki cukru
3 łyżki oleju
Do podania:
ryż,
sos sa-teh
» zobacz przepis

Karp z pieczarkami

Forma potrawy: Danie rybne, Danie główne
karp o wadze ok. 2 kg.
łyżka soku z cytryny
łyżeczka sosu worcester
50 g. mąki
30 g. słoniny
20 g. cebuli
10 dag. pieczarek
łyżka posiekanej natki
2 łyżki białego, wytrawnego wina (niekoniecznie)
1/4 l. bulionu z kostki
biały pieprz
sól
łyżka mąki (do zagęszczenia sosu)
2 łyżki śmietany
50 g. masła do smażenia
» zobacz przepis

Kotlety z fasoli

Forma potrawy: Danie główne
40dag fasoli
10dag tartej bułki
5dag cebuli
2 jaja
8-10dag tłuszczu
sól, pieprz
zielenina
» zobacz przepis

Zrazy po makowsku

Forma potrawy: Danie główne
80dag schabu
10dag pasztetu
5dag wątroby wieprzowej lub cielęcej
10dag pieczarek
1/2 szklanki wody lub wywaru z warzyw
10dag ketchupu
10dag smalcu
8dag cebuli
1dag mąki
sól, pieprz
Do podania:
ziemniaki
» zobacz przepis

Zrazy staropolskie koronne

Forma potrawy: Danie główne
70dag wołowiny bez kości
pieprz
15dag cebuli
2dag grzybów suszonych
5dag chleba razowego
4dag smalcu
sól
Farsz:
15dag cebuli
5dag chleba czerstwego
2dag masła
pieprz, sól
Do podania:
kasza
» zobacz przepis

Kasza gryczana po gospodarsku

Forma potrawy: Zapiekane, Danie główne
20dag kaszy gryczanej
400ml wywaru z mięsa
1/2 białka
20dag jabłek
10dag słoniny
25dag ziemniaków
8dag cebuli
sól, pieprz
» zobacz przepis

Kotlety z grzybów

Forma potrawy: Danie główne
50dag grzybów
10dag czerstwej bułki
5dag cebuli
2 jajka
8dag oleju
10dag bułki tartej
sól, pieprz
zielenina
» zobacz przepis
↑ wróc do góry ↑
Cookies i polityka prywatności.

Serwis cojemy.pl wykorzystuje pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w witrynie. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Zobacz szczegóły w polityce prywatności.