cojemy.pl > Dania główne > Dania główne z nabiałem oraz jajami > Dania główne z masłem > Przepisy na potrawy > Strona numer 3

Dania główne z masłem


wyszukaj przepisy wg. składników, na przykład: Dania główne bez ziemniaków, pomidorów i kapusty
Dania główne z alkoholem Dania główne z grzybami Dania główne z innymi składnikami Dania główne z makaronami, mąkami, kaszą, zbożami Dania główne z mięsem Dania główne z nabiałem oraz jajami Dania główne z napojami Dania główne z owocami Dania główne z pieczywem Dania główne z przyprawami Dania główne z rybami i owocami morza Dania główne z sosami Dania główne z słodyczami Dania główne z warzywami
Dania główne z bryndzą Dania główne z jajkami Dania główne z jogurtem Dania główne z kefirem Dania główne z majonezem Dania główne z margaryną Dania główne z masłem Dania główne z mlekiem Dania główne z mozzarellą Dania główne z olejem Dania główne z oliwą Dania główne z oscypkiem Dania główne z parmezanem Dania główne z serem białym (twarogiem) Dania główne z serem owczym Dania główne z serem pleśniowym Dania główne z serem topionym Dania główne z serem żółtym Dania główne ze smalcem Dania główne z tofu Dania główne ze śmietaną

Kolorem zielonym zaznaczono masło

Pstrąg w migdałach

Forma potrawy: Danie rybne, Danie główne
4 sprawione pstrągi
1kg ziemniaków
15dag płatków migdałów
2 jajka
cytryna
pęczek natki
po 5 łyżek mąki i masła
3 łyżki oleju
sól
koperek i cytryna do dekoracji
» zobacz przepis

Dynia zapiekana w sosie beszamelowym

Forma potrawy: Zapiekane, Danie główne
1,20kg dyni
1 kostka bulionu z drobiu
sól
30g sera szwajcarskiego lub trapistów
Sos beszamelowy:
40g masła lub margaryny
40g mąki
1/3–1/2 litra mleka
sól
1–2 żółtka lub 1 jajo
1 kostka przyprawy do zup
» zobacz przepis

Ziemniaki z jabłkami-funggi

Forma potrawy: Danie główne, Przekąska lub przystawka
2 jabłka podzielone na ćwiartki
3 łyżki cukru
2 i 1/2 szklanki wody
3 łyżki masła
1 posiekana cebula
sól
6 obranych i pokrajanych w kostkę ziemniaków
2 łyżki wytrawnego białego wina
» zobacz przepis

Boeuf strogonow z polędwicy

Forma potrawy: Danie główne
145g wołowiny (polędwicy)
6g mąki
15g tłuszczu
20g cebuli
20g śmietany
10g ketchupu
papryka
sól, pieprz
» zobacz przepis

Pudding z cukini

Forma potrawy: Deser, Danie główne
500g cukini
150g sera cheddar
70g krakersów
100g masła
1 jajo
gałka muszkatołowa
sól
pieprz
masło do wysmarowania formy
» zobacz przepis

Dorsz zapiekany z boczkiem

Forma potrawy: Zapiekane, Danie rybne, Danie główne
4 filety z dorsza, każdy o wadze 200 g.
cebula
50 g. pieczarek
pęczek natki
2 łyżki masła
2 szczypty pieprzu
1/2 łyżeczki soli
2 szczypty suszonego tymianku
2 łyżki mąki ziemniaczanej
listek laurowy
1/2 litra mleka
4 cienkie plastry boczku
3 łyżki bułki tartej
» zobacz przepis

Szaszłyk barani z małymi cukiniami

Forma potrawy: Danie na grilla, Danie główne
350g baraniny
2 małe cukinie
100g słoniny
50ml oliwy
sok z 1/2 cytryny
sól, pieprz
Ryż:
250g ryżu
1 łyżka masła
500ml rosołu
1 łyżka koncentratu pomidorowego
1 cebula
1/2 łyżeczki mielonej papryki ostrej
sól
» zobacz przepis

Kotlety do volaille

Forma potrawy: Danie główne
Pierś z dużej kury z małą kostką mostkową
15 dkg masła
1 jajko
tarta bułka
smalec do smażenia
Do podania:
frytki
» zobacz przepis

Sałata faszerowana po węgiersku

Forma potrawy: Kolacja, Zapiekane, Danie główne
6 dużych liści sałaty
2-3 małe bułki
szklanka mleka
15dag pieczarek
4 łyżki stopionego masła
2 łyżki zieleniny
2 żółtka
sól
łyżka papryki w proszku
roztarty mały ząbek czosnku
pół szklanki gęstej śmietany
pół szklanki rosołu
frytki
» zobacz przepis

Selery wiejskim sposobem

Forma potrawy: Kolacja, Danie główne
3 lub 4 selery
2 pory
2 łyżki smalcu
2 łyżki masła
cebula
łyżka mąki
szklanka wody
2-3 liście selera
2 łodygi zielonej pietruszki
liść laurowy
sól
posiekana zielenina
Do podania z:
frytkiami lub fasolą
» zobacz przepis

Rolada wieprzowa z kaszą

Forma potrawy: Danie główne
75dag mięsa od łopatki wieprzowej
Nadzienie:
20dag kaszy gryczanej
2dag grzybów suszonych
3 łyżki masła
1 cebula
120ml śmietany
1 łyżeczka mąki
sól, pieprz
» zobacz przepis

Pierożki z kaszą gryczaną

Forma potrawy: Danie główne
Farsz:
200g ugotowanej kaszy gryczanej
cebula
4 łyżki masła
5dag suszonych grzybów
10dag wędzonego boczku
szklanka mleka
sól, pieprz, zielona cebulka
Ciasto:
2 szklanki mąki
szklanka śmietany 22%
2 jajka
łyżka margaryny do formy
sól, pieprz do smaku
» zobacz przepis
↑ wróc do góry ↑
Cookies i polityka prywatności.

Serwis cojemy.pl wykorzystuje pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w witrynie. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Zobacz szczegóły w polityce prywatności.