MENU
ZWIŃ MENU
Na liście przepisów, owoce zostały zaznaczony na zielono

Ciasto maślane z jabłkami

Forma potrawy: Ciasta

Ciasto:
40 dag mąki
opakowanie suszonych drożdży
5 dag cukru
2 jajka
1/2 szklanki mleka
10 dag miękkiego masła

Dodatkowo:
7 dag masła
3 łyzki cukru
4 łyżki płatków migdałowych

Nadzienie:
6 łyżeczek żelatyny
4 jabłka
1/2 szklanki soku jabłkowego
skórka z cytryny
2 opakowania cukru waniliowego
opakowanie budyniu mnigdałowego
1,5 szklanki mleka
2 łyżki cukru

Ciasta z owoców » zobacz przepis

Keks

Forma potrawy: Ciasta

4 jaja
20 dag mąki
20 dag masła
15 dag cukru
szklanka umytych i przebranych rodzynków
szklanka obranych ze skórki drobno pokrojonych migdałów lub posiekanych orzechów włoskich
opakowanie cukru waniliowego
pół łyżeczki amoniaku do ciast

Ciasta z owoców » zobacz przepis

Placek bananowy

Forma potrawy: Ciasta


Na ciasto:
25 dag mąki krupczatki
15 dag masła
12 dag cukru pudru
żółtko
25 g rumu
 
Na nadzienie:
6 bananów
sok z cytryny
 
Na krem:
2 szklanki mleka
30 g mąki
4 żółtka
12 dag cukru pudru
cukier waniliowy

Ciasta z owoców » zobacz przepis

Prosty tort bananowy

Forma potrawy: Ciasta

 
3 banany
25 dkg masła lub margaryny
2 łyżeczki cukru pudru
1 jajo
1 galaretka cytrynowa
 

Ciasta z owoców » zobacz przepis

Beza z mango

Forma potrawy: Ciasta


białka z 7 jajek
250 g cukru
350 g cukru pudru
1 łyżeczka białego octu winnego
4 mango
 
Krem:
500 ml mleka
100 g cukru
4 żółtka
1 łyżeczka skórki startej z cytryny
1,5 łyżki mąki kukurydzianej
0,5 łyżki mąki kartoflanej
30 ml brandy
sól

Ciasta z owoców » zobacz przepis

Piegus z gruszką

Forma potrawy: Ciasta

2 szklanki mąki pszennej
1 1/2 szklanki cukru
25dag margaryny
6 jajek
3/4 szklanki maku
1 łyżka proszku do pieczenia
1 łyżka mąki ziemniaczanej
1 esencja migdałowa
40 dag gruszek z syropu

Do przygotowania formy:
1 łyżka margaryny
1 łyżka mąki

Ciasta z owoców » zobacz przepis

Strudel z truskawkami

Forma potrawy: Ciasta

Ciasto:
25 dag mąki
2 białka
sól

Nadzienie:
70 dag truskawek
20 dag cukru
cukier waniliowy
4 dag margaryny
6-8 dag tartej bułki
tłuszcz do formy
4 dag cukru pudru do posypania

Ciasta z owoców » zobacz przepis

Pierożki serowe z jabłkami

Forma potrawy: Ciasta

25 dag (1 1/4 szklanki) mąki
25 dag margaryny
25 dag twarogu
75 dag jabłek
cukier puder i cukier waniliowy do posypania

Ciasta z owoców » zobacz przepis