cojemy.pl > Ciasta > Ciasta z owocami > Ciasta z mandarynkami > Przepisy na potrawy

Ciasta z mandarynkami


wyszukaj przepisy wg. składników, na przykład: Śniadania z jajkami i boczkiem
Ciasta z alkoholem Ciasta z grzybami Ciasta z innymi składnikami Ciasta z makaronami, mąkami, kaszą, zbożami Ciasta z mięsem Ciasta z nabiałem oraz jajami Ciasta z napojami Ciasta z owocami Ciasta z pieczywem Ciasta z przyprawami Ciasta z rybami i owocami morza Ciasta z sosami Ciasta z słodyczami Ciasta z warzywami
Ciasta z agrestem Ciasta z anyżem Ciasta z avocado (awokado) Ciasta z bakaliami Ciasta z bananami Ciasta z brzoskwiniami Ciasta z cytryną Ciasta z czereśniami Ciasta z daktylami Ciasta z figami Ciasta z gruszkami Ciasta z jabłkami Ciasta z jagodami Ciasta z kasztanem jadalnym Ciasta z kokosem Ciasta z limonką / limetką Ciasta z makiem Ciasta z malinami lub jeżynami Ciasta z mandarynkami Ciasta z mango Ciasta z migdałami Ciasta z morelami Ciasta z orzechami Ciasta z pistacjami Ciasta z pomarańczami Ciasta z porzeczkami Ciasta z rabarbarem Ciasta z rodzynkami Ciasta z róży dzikiej owocami Ciasta ze słonecznikiem Ciasta z truskawkami lub poziomkami Ciasta z winogronami Ciasta z wiśniami Ciasta ze śliwkami Ciasta z żurawiną

Kolorem zielonym zaznaczono mandarynki

Sernik z mandarynkami

Forma potrawy: Ciasto
Składniki na 12 porcji:
18dag herbatników
8dag masła
30dag cukru
5 jajek
3dag mąki
2 puszki (po 314 ml) mandarynek
2 cukry waniliowe
skórka otarta z 1 pomarańczy i z 1 limonki
2 łyżki soku pomarańczowego
40dag twarogu chudego
40dag twarogu pełnotłustego
plasterki limonki i listki melisy
tłuszcz do wysmarowania formy
» zobacz przepis

Słodkie poduszeczki

Forma potrawy: Ciasto
Składniki na 15 porcji (poduszeczek):
1 puszka (314 ml) mandarynek
20dag masy marcepanowej
25dag cukru pudru
2 jajka
3dag marmolady pomarańczowej
5 łyżek soku pomarańczowego
1 łyżeczka śmietanki kremówki
35dag mąki
1 proszek do pieczenia
6 łyżek oleju
6 łyżek mleka
15dag chudego twarogu
8dag cukru
1 cukier waniliowy
» zobacz przepis

Tort owocowy na biszkopcie

Forma potrawy: Deser, Ciasto
Ciasto biszkoptowe:
8 jaj
20dag (niepełna szklanka) cukru
25dag (1 1/4 szklanki) mąki
starta skórka z cytryny
tłuszcz do tortownicy
Masa:
50dag masła lub margaryny
6 jaj
40dag (1 2/3 szklanki) cukru
25dag owoców, kilka kropli esencji cytrynowej
Do dekoracji/podania:
15dag różnych owoców (np.: truskawki, maliny, poziomki, porzeczki, jagody, wiśnie, czereśnie, jabłka, agrest, gruszki, mandarynki etc.)
herbata lub poncz
» zobacz przepis
↑ wróc do góry ↑
Cookies i polityka prywatności.

Serwis cojemy.pl wykorzystuje pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w witrynie. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Zobacz szczegóły w polityce prywatności.