cojemy.pl > Ciasta > Ciasta z owocami > Ciasta z agrestem > Przepisy na potrawy

Ciasta z agrestem


wyszukaj przepisy wg. składników, na przykład: Przepisy z serem żółtym, bez cebuli, czosnku i porów
Ciasta z alkoholem Ciasta z grzybami Ciasta z innymi składnikami Ciasta z makaronami, mąkami, kaszą, zbożami Ciasta z mięsem Ciasta z nabiałem oraz jajami Ciasta z napojami Ciasta z owocami Ciasta z pieczywem Ciasta z przyprawami Ciasta z rybami i owocami morza Ciasta z sosami Ciasta z słodyczami Ciasta z warzywami
Ciasta z agrestem Ciasta z anyżem Ciasta z avocado (awokado) Ciasta z bakaliami Ciasta z bananami Ciasta z brzoskwiniami Ciasta z cytryną Ciasta z czereśniami Ciasta z daktylami Ciasta z figami Ciasta z gruszkami Ciasta z jabłkami Ciasta z jagodami Ciasta z kasztanem jadalnym Ciasta z kokosem Ciasta z limonką / limetką Ciasta z makiem Ciasta z malinami lub jeżynami Ciasta z mandarynkami Ciasta z mango Ciasta z migdałami Ciasta z morelami Ciasta z orzechami Ciasta z pistacjami Ciasta z pomarańczami Ciasta z porzeczkami Ciasta z rabarbarem Ciasta z rodzynkami Ciasta z róży dzikiej owocami Ciasta ze słonecznikiem Ciasta z truskawkami lub poziomkami Ciasta z winogronami Ciasta z wiśniami Ciasta ze śliwkami Ciasta z żurawiną

Kolorem zielonym zaznaczono agrest

Placek z agrestem

Forma potrawy: Ciasto
Składniki na 24 kawałki (kostki):
3dag drożdży
20dag cukru
sól
40dag mąki
1 jajko
1 cukier waniliowy
10dag masła
200ml mleka
50dag twarogu
1 słoik (720 ml) agrestu
7 jajek
1 budyń waniliowy (na 0,5 l)
otarta skórka z 1 cytryny
5dag płatków migdałów
1 łyżka cukru pudru
tłuszcz do posmarowania blachy
» zobacz przepis

Ciasto agrestowe z bezami

Forma potrawy: Ciasto
ciasto:
150dag masła
30g cukru
jajko
250g mąki
nadzienie owocowe:
500g agrestu
1/4 l wody
1-2 łyżki cukru
krem budyniowy:
1/2 l mleka
2 żółtka
torebka budyniu waniliowego
piana:
3 białka
150g cukru
» zobacz przepis

Tort owocowy na biszkopcie

Forma potrawy: Deser, Ciasto
Ciasto biszkoptowe:
8 jaj
20dag (niepełna szklanka) cukru
25dag (1 1/4 szklanki) mąki
starta skórka z cytryny
tłuszcz do tortownicy
Masa:
50dag masła lub margaryny
6 jaj
40dag (1 2/3 szklanki) cukru
25dag owoców, kilka kropli esencji cytrynowej
Do dekoracji/podania:
15dag różnych owoców (np.: truskawki, maliny, poziomki, porzeczki, jagody, wiśnie, czereśnie, jabłka, agrest, gruszki, mandarynki etc.)
herbata lub poncz
» zobacz przepis
↑ wróc do góry ↑
Cookies i polityka prywatności.

Serwis cojemy.pl wykorzystuje pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w witrynie. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Zobacz szczegóły w polityce prywatności.