cojemy.pl > Zupy > Zupy z warzywami > Przepisy na potrawy > Strona numer 10

Zupy z warzywami


wyszukaj przepisy wg. składników, na przykład: Śniadania z jajkami i boczkiem
Zupy z alkoholem Zupy z grzybami Zupy z innymi składnikami Zupy z makaronami, mąkami, kaszą, zbożami Zupy z mięsem Zupy z nabiałem oraz jajami Zupy z napojami Zupy z owocami Zupy z pieczywem Zupy z przyprawami Zupy z rybami i owocami morza Zupy z sosami Zupy z słodyczami Zupy z warzywami
Zupy z bakłażanem Zupy z bambusem Zupy z brokułami Zupy z burakiem ćwikłowym Zupy z bobem Zupy z cebulą Zupy z chrzanem Zupy z cukinią Zupy z czosnkiem Zupy z dymką (pęczkiem dymki) Zupy z dynią Zupy z fasolą Zupy z fasolką szparagową Zupy z groszkiem Zupy z kalafiorem Zupy z kalarepą Zupy z kapustą Zupy z kapustą kiszoną (kwaszoną) Zupy z koperkiem lub koperem Zupy z kukurydzą Zupy z marchewką Zupy z ogórkiem Zupy z papryką Zupy z papryką chili Zupy z pietruszką Zupy z pomidorem Zupy z porami Zupy z rozmarynem Zupy z ryżem Zupy z rzepą Zupy z rzeżuchą Zupy z rzodkiewką Zupy z sałatą Zupy z selerem Zupy z soczewicą Zupy z soją Zupy ze szczawiem Zupy ze szczypiorkiem Zupy ze szparagami Zupy ze szpinakiem Zupy z włoszczyzną Zupy z ziemniakami

Kolorem zielonym zaznaczono warzywa

Zupa pavese

Forma potrawy: Zupa
4 żółtka
1 litr rosołu
łyżka oliwy z oliwek
tarty parmezan
4 kromki białego chleba
2 łyżeczki suszonego oregano
2 ząbki czosnku
1 łyżka posiekanego szczypiorku
» zobacz przepis

Żurek

Forma potrawy: Zupa
3 l. - wody przegotowanej
1 - szklanka mąki owsianej
1 - szklanka mąki pszennej razowej
kromka razowego chleba
sól
5 - ząbków czosnku
5 - listków laurowych
» zobacz przepis

Czarnina

Forma potrawy: Zupa
1 - łyżka mąki
1 - kaczka z podrobami oraz 1 szklanka krwi z kaczki
1 lub 2 - szklanki śmietany
3 - kwaśne twarde jabłka (antonówki lub papierówki)
10dag - suszonych śliwek
cukier
1 - łyżka octu winnego
pieprz
przyprawa do zup w proszku
sól
kilka listków laurowych
pęczek włoszczyzny
» zobacz przepis

Zupa z raków

Forma potrawy: Zupa
20 raków
łyżka mąki
łyżka masła
0,5 - kubka kwaśnej śmietany
1 l. - bulionu wołowego
sól
gałązka kopru lub pęczek koperku
» zobacz przepis
↑ wróc do góry ↑
Cookies i polityka prywatności.

Serwis cojemy.pl wykorzystuje pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w witrynie. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Zobacz szczegóły w polityce prywatności.