MENU
ZWIŃ MENU

Zupa pavese

Forma potrawy: Zupy, potrawa wegetariańska

Składniki

4 żółtka
1 litr rosołu
łyżka oliwy z oliwek
tarty parmezan
4 kromki białego chleba
2 łyżeczki suszonego oregano
2 ząbki czosnku
1 łyżka posiekanego szczypiorku

Przyrządzanie

Na patelni rozgrzać oliwę i z kromek chleba zrobić grzanki. Naciąć czosnek z jednej strony i natrzeć nim grzanki. Na talerz nalać rosół, położyć grzankę i na grzankę położyć żółtko.
 
Posypać oregano, szczypiorkiem i parmezanem.

Więcej przepisów znajdziesz na www.cojemy.pl

Skomentuj

Zobacz przepisy ze składnikami znajdującymi się w tej potrawie

Podobne przepisy

Zupa mleczna z kaszą

Forma potrawy: Zupy

1 szklanka dowolnej kaszy lub ryż
1 litr mleka
sól
cukier do smaku

Zupa sidorska

Forma potrawy: Zupy

1,5 litra wywaru z drobiu i warzyw
15 dag szynki wędzonej
2-3 żółtka
5 dag kaszy manny
zielenina
sól, pieprz

Zupa gulaszowa

Forma potrawy: Zupy


60 dag wołowiny bez kości
60 dag ziemniaków
20 dag słoniny
2 dag mąki
10 dag cebuli
2-3 ząbki czosnku
duża papryka surowa lub konserwowa
sól, pieprz
majeranek
kminek
gałka muszkatołowa
papryka ostra

Zupa tokajowa

Forma potrawy: Zupy

500 ml tokaju (wino)
500 ml wody
100 g cukru
100 ml śmietanki kremówki
6 żółtek
1 łyżka cukru
1/2 laski wanilii