MENU
ZWIŃ MENU

Rzodkiewka po belwedersku

Formy potrawy: Przekąski lub przystawki, Sałatki, potrawa wegetariańska

Składniki

4 pęczki rzodkiewek
150 ml śmietany
masło
koperek
sól

Przyrządzanie

Rzodkiewki umyć, oczyścić, sparzyć wrzącą wodą, odcedzić, osączyć po czym podsmażyć na maśle.

Następnie polać doprawioną śmietaną wymieszaną z posiekanym koperkiem, dusić kilka minuti na koniec doprawić.

Więcej przepisów znajdziesz na www.cojemy.pl

Skomentuj

Zobacz przepisy ze składnikami znajdującymi się w tej potrawie

Podobne przepisy

Zupa kalafiorowa po belwedersku

Forma potrawy: Zupy

1 l wywaru z warzyw
1/2 l mleka
60 dag kalafiorów
20 dag pieczarek
2 żółtka
2 dag mąki
zielenina
sól, pieprz
sok z cytryny

Babka gryczana z sosem z tofu

Forma potrawy: Dania główne, Zapiekane

200 g kaszy gryczanej
400 ml wrzącej wody
200 g kartofli
200 g pieczarek
200 g porów
3 łyżki masła
1 łyżeczka majeranku
1 łyżeczka słodkiej papryki
3 łyżki śmietany
sól, pieprz
świeże zioła do przybrania np. rzeżucha lub skiełkowana rzodkiewka
 
Sos:
200 g jedwabistego tofu
100 g białego śmietankowego serka
4 łyżki śmietanki lub jogurtu
1/2 łyżeczki kurkumy lub curry
2 łyżeczki musztardy