cojemy.pl > Przekąski lub przystawki > Rzodkiewka po belwedersku

wyszukaj przepisy wg. składników, na przykład: Sałatki ze śledziem i cebulą

Rzodkiewka po belwedersku

Formy potrawy: przekąska lub przystawka, sałatka lub surówka, potrawa wegetariańska

Składniki potrawy

4 pęczki rzodkiewek
150ml śmietany
masło
koperek
sól

Przyrządzanie

Rzodkiewki umyć, oczyścić, sparzyć wrzącą wodą, odcedzić, osączyć po czym podsmażyć na maśle.

Następnie polać doprawioną śmietaną wymieszaną z posiekanym koperkiem, dusić kilka minuti na koniec doprawić.

Widok do druku

Zobacz przepisy ze składnikami znajdującymi się w tej potrawie

Koper, koperek, Masło, Rzodkiewka, Sól kuchenna, Śmietana

Podobne przepisy

Zupa kalafiorowa po belwedersku

Forma potrawy: Zupa
1 l wywaru z warzyw
1/2 l mleka
60dag kalafiorów
20dag pieczarek
2 żółtka
2dag mąki
zielenina
sól, pieprz
sok z cytryny
» zobacz przepis

Babka gryczana z sosem z tofu

Forma potrawy: Zapiekane, Danie główne
200g kaszy gryczanej
400ml wrzącej wody
200g kartofli
200g pieczarek
200g porów
3 łyżki masła
1 łyżeczka majeranku
1 łyżeczka słodkiej papryki
3 łyżki śmietany
sól, pieprz
świeże zioła do przybrania np. rzeżucha lub skiełkowana rzodkiewka
Sos:
200g jedwabistego tofu
100g białego śmietankowego serka
4 łyżki śmietanki lub jogurtu
1/2 łyżeczki kurkumy lub curry
2 łyżeczki musztardy
» zobacz przepis
↑ wróc do góry ↑
Cookies i polityka prywatności.

Serwis cojemy.pl wykorzystuje pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w witrynie. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Zobacz szczegóły w polityce prywatności.