cojemy.pl > Kolacje > Pasta twarogowa z chrzanem

wyszukaj przepisy wg. składników, na przykład: Dania z krewetkami i cytryną

Pasta twarogowa z chrzanem

Formy potrawy: kolacja, śniadanie, potrawa wegetariańska

Składniki potrawy

25dag twarogu
2 jajka
1 łyżka startego chrzanu
1 jabłko
sól, pieprz
gałka muszkatołowa
pęczek rzodkiewek

Przyrządzanie

Umyć jajka, następnie ugotować na twardo. Jabłko umyć i upiec.

Twaróg wraz z jajkami przetrzeć przez maszynkę, dodać przetarte jabłko, świeżo starty chrzan i przyprawy, po czym utrzeć.

Najlepiej podawać z chlebem grahamem.

Widok do druku

Zobacz przepisy ze składnikami znajdującymi się w tej potrawie

Chrzan, Gałka muszkatołowa, Jabłka, Jajka, Pieprz, Rzodkiewka, Ser biały, twaróg, Sól kuchenna

Podobne przepisy

Pasta karotenowa

Forma potrawy: Śniadanie, Kolacja
2 średniej wielkości marchewki
15dag twarogu
7dag margaryny lub masła roślinnego
sól i cukier
» zobacz przepis

Pasta twarogowa z cebulą

Forma potrawy: Śniadanie, Kolacja, Przekąska lub przystawka
25dag twarogu
1 łyżka masła
1 cebula
1 ząbek czosnku
3 łyżki kefiru lub śmietany
sól
słodka papryka w proszku do smaku
» zobacz przepis

Pasta twarogowa z majonezem

Forma potrawy: Śniadanie
25dag sera twarogowego
20dag majonezu
2 pomidory
2 papryki
sól

Do podania:
chleb razowy
» zobacz przepis

Pasta z makrelą

Forma potrawy: Śniadanie, Kolacja
makrela wędzona
marchew surowa
cebula
1-2 łyżki majonezu
» zobacz przepis

Pasta bakłażanowa do chleba

Forma potrawy: Śniadanie, Kolacja, Przekąska lub przystawka
1kg bakłażanów
2 małe cebule
1,5-2 cytryny
3-4 łyżki majonezu
sól, pieprz
» zobacz przepis

Pasta z makreli z cebulą

Forma potrawy: Śniadanie, Kolacja
puszka makreli w pomidorach
ostry keczup
cebula
sól i pieprz
papryka w proszku
» zobacz przepis

Pasta z makreli i białego sera

Forma potrawy: Śniadanie, Kolacja
1 makrela wędzona
kostka białego półtłustego sera
łyżeczka masła
sól, pieprz
trochę papryki
» zobacz przepis

Faworki schabowe z grilla

Forma potrawy: Danie na grilla, Danie główne
schab 60 dag
ziemniaki 0,5 kg

Marynata
olej 100 ml
ocet winny 1 łyżeczka
kolendra, świeża, posiekana 2 łyżki
czosnek 2 ząbki
Przyprawa vegeta śródziemnomorska pikantna 1 łyżka

Sos
pasta warzywna "ajvar" 10 dag
majonez 10 dag
jajka ugotowane na twardo 3 szt
natka pietruszki posiekana 2/3 łyżki
pieprz
» zobacz przepis

Pasta z żółtego sera z wędliną

Forma potrawy: Śniadanie, Kolacja
25dag żółtego sera
10dag szynki lub kiełbasy
sól
1 szklanka kefiru
ketchup
» zobacz przepis

Pasta rybna do kanapek

Forma potrawy: Śniadanie, Kolacja
1 puszka szprotek w oleju (odcedzone) lub ryba wędzona
1 lub 2 jajka
1 mała cebulka
starty ser żółty
majonez
sól, pieprz i inne przyprawy (np. jałowiec)
» zobacz przepis

Szczupak faszerowany po polsku

Forma potrawy: Danie rybne, Danie główne
1kg szczupaka
15dag cebuli
3dag masła lub margaryny
8dag bułki czerstwej
5dag rodzynków
5dag tartego chrzanu
2 jaja
mleko
1dag żelatyny
30dag włoszczyzny bez kapusty
2dag ketchupu
sól, pieprz
liść laurowy
ziele angielskie
ocet
» zobacz przepis

Kanapki z Kornwalii

Forma potrawy: Śniadanie, Kolacja, Przekąska lub przystawka
1 pomarańcza
2 jabłka
3 łyżki majonezu
6 łyżek śmietany
łyżka tartego chrzanu
cebula
4 łyżki gęsiego smalcu
4 płaty pieczeni wołowej (rostbefu)
4 duże kromki bułki pszennej
sól
cukier
pieprz
» zobacz przepis
↑ wróc do góry ↑
Cookies i polityka prywatności.

Serwis cojemy.pl wykorzystuje pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w witrynie. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Zobacz szczegóły w polityce prywatności.