cojemy.pl > Warzywa > Burak ćwikłowy > Przepisy na potrawy > Strona numer 2

Przepisy z burakiem ćwikłowym


wyszukaj przepisy wg. składników, na przykład: Śniadania z białym serem
Bakłażan Bambus, pędy bambusa Batat Brokuły Brukselka Burak ćwikłowy Bób Cebula Chrzan Cukinia Cykoria Czerwona kapusta Czosnek Dymka, pęczek dymki Dynia Fasola Fasolka szparagowa Groszek Kalafior Kalarepa Kapusta Kapusta kwaszona, kiszona Karczoch Kiełki sojowe Koper, koperek Kukurydza Marchew Ogórek Papryka Papryka chili Pietruszka Pomidor Por Rozmaryn Rukiew (rukwia) wodna Ryż Rzepa Rzeżucha Rzodkiewka Sałata Seler Soczewica Soja Szalotka Szałwia Szczaw Szczypiorek Szparagi Szpinak Włoszczyzna Ziemniaki
Dania główne z burakiem ćwikłowym Dania na grilla z burakiem ćwikłowym Inne potrawy z burakiem ćwikłowym Przekąski lub przystawki z burakiem ćwikłowym Przetwory z burakiem ćwikłowym Sałatki lub surówki z burakiem ćwikłowym Sosy z burakiem ćwikłowym Zupy z burakiem ćwikłowym

Kolorem zielonym zaznaczono burak ćwikłowy

Barszcz

Forma potrawy: Zupa
3 l. - przegotowanej wody
kromka chleba razowego
sól
1kg - obranych i pokrojonych w plastry buraków ćwikłowych
5 - ząbków czosnku
liść laurowy
» zobacz przepis

Sałatka zimowa

Forma potrawy: Sałatka lub surówka
3 selery
3 buraki
1 cebula
łyżka posiekanego szczypiorku lub zielonej pietruszki
sos vinaigrette
listki sałaty
» zobacz przepis

Sałatka z buraków

Forma potrawy: Przetwór, Sałatka lub surówka
1kg białej kapusty
1kg buraków
1kg marchewki
1kg cebuli
zalewa:
50g oliwy
1/2 butelki octu 10%
7 szklanek wody
łyżki cukru
sól do smaku
ziele angielskie
liść laurowy
» zobacz przepis

Barszcz ukraiński

Forma potrawy: Zupa
0,5 główki posiekanej białej kapusty
4-5 - ziemniaki pokrojone w kostkę
2 - ugotowane buraczki ćwikłowe starte na tarce
1 - szklanka ugotowanej białej fasoli
1 - marchew starta na tarce
1 - szklanka śmietany
1 - cebula pokrojona w kostkę
3 - łyżki pasty pomidorowej
pęczek natki pietruszki
sól, pieprz
1 - łyżka oleju
» zobacz przepis

Sałatka baby jagi

Forma potrawy: Sałatka lub surówka
200g filetów śledziowych w zalewie octowej
100g konserwowych buraków
100g ogórków konserwowych
2 ziemniaki ugotowane ze skórką (150 g)
2 jabłka
1 mała cebula
50g majonezu (np. Kieleckiego)
4 łyżki jogurtu
koperek do przybrania
» zobacz przepis

Chłodnik polski

Forma potrawy: Zupa
2 buraki
2 jaja
resztki mięsa z drobiu
1 ogórek świeży
10 rzodkiewek
1 l kwaśnego mleka
zielenina
sól
» zobacz przepis

Grillowane kotlety baranie z ziołami

Forma potrawy: Danie na grilla, Danie główne
8 kotletów z combra (młoda baranina)
125ml oliwy
2 łyżki majeranku
2 łyżki tymianku
1 łyżka oregano
sól, pieprz
8 gałązek rozmarynu do spięcia kotletów
Do podania z:
frytki
buraczki na kwaśno
» zobacz przepis

Sałatka wielobarwna

Forma potrawy: Sałatka lub surówka
1 główka sałaty
2 cykorie
3 łodygi selera naciowego
100g buraka
100g małych pieczarek
2 jaja na twardo
2 cienkie plasterki chudej szynki lub makreli
natka pietruszki do przybrania
 
Polewa:
1 łyżeczka musztardy
25ml octu winnego
sól i świeżo zmielony pieprz
» zobacz przepis
↑ wróc do góry ↑
Cookies i polityka prywatności.

Serwis cojemy.pl wykorzystuje pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w witrynie. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Zobacz szczegóły w polityce prywatności.